393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Amíg nincs 400 ezer forintos nettó fizetés, addig szemétszállítás sincsen!

10perc.hu
2022. 10. 05.
Amíg nincs 400 ezer forintos nettó fizetés, addig szemétszállítás sincsen!

A sztrájkoló kukások szerint legtöbben 250-280 ezer forintot visznek haza, de akkor már bent vannak hétvégén is.

Négyszáz kukás szüntette be a munkát Budapesten, így a főváros több kerületében nem vitték el a szemetet. Ez a szám mára növekedni fog, ugyanis rengetegen csatlakoztak a sztrájkolókhoz. A szemétszállítók négyszázezer forintos nettó fizetést követelnek, és bejelentették, amíg ezt nem kapják meg, nem lesz a szemét elszállítva a fővárosban.

Nyílt levelükben azt írják, nem becsülik meg őket. Hermann Zoltán tizennégy éve dolgozik az FKF-nél. Az RTL Híradó riporterének azt mondta: nem tudnak megélni a fizetésükből, a helyzet csak egyre romlott az évek folyamán. Azt is leszögezte: amíg nem lesz aláírt megegyezés, a szemetet nem fogják elszállítani.


A szemétszállítók négyszázezer forintos nettó fizetést követelnek      Fotó: FKF


„Nem vagyunk megbecsülve, az az első dolog, a második, hogy nem tudunk megélni a fizetésünkből, mert a létminimum alatt keresünk, ráadásul a rezsiszámláinkat sem tudjuk fizetni. Átlagosan kétszázötven-kétszárnyolcvanezer forintot viszünk haza, de akkor már bent vagyunk a hétvégén is” – állította Hermann Zoltán.

Januárban a főváros 15 százalékos béremelést adott számukra, de azt mára az infláció és a rezsinövekedés felemésztette. Mindenesetre megkezdődtek a bértárgyalások, melyen a sztrájkolókat egy 10 fős csoport képviseli. A főváros úgy döntött, ha ma estig nem lesz eredménye az egyeztetésnek, a katasztrófavédelemhez fordul a hulladékszállítás biztosítása érdekében.

Főkép forrása:
FKF

További cikkek