Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Ezeken a strandokon meghosszabbított nyitvatartással hűsölhetünk Budapesten

10perc.hu
2024. 06. 21.
Ezeken a strandokon meghosszabbított nyitvatartással hűsölhetünk Budapesten

Több strandon tovább hűsölhetünk a hőségriadó alatt Budapesten.

A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás szerdán lépett életbe, és ennek következtében a főváros szolgáltatói azonnal intézkedtek. Az Országos Katasztrófavédelem honlapja szerint a hőség mindenkit megvisel, de különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők. A hőségriadó június 22-én, szombaton éjfélkor ér véget - közölte a welovebudapest.

Három budapesti strand – a Palatinus, a Római Strandfürdő és a Pünkösdfürdői strand – bejelentette, hogy a hőség miatt meghosszabbítja nyitvatartását. Június 19. és 22. között a Palatinus és a Római Strandfürdő 20 óráig tart nyitva, míg a Pünkösdfürdői strand nyitásának napján, június 22-én a szokásos 19 óra helyett 20 óráig várja a vendégeket.

Ahogyan mi is megírtuk, a fővárosi közszolgáltatók ivókutak működtetésével, locsolással és vízosztással segítenek enyhíteni a hőségérzetet. Budapesten 288 közparki ivókút, valamint a Fővárosi Vízművek további 766 közkifolyót üzemeltet. A FŐKERT Kertészeti Divízió ellenőrzi az ivókutak működését, és kéri a lakosságot, hogy a nem működő ivókutakat a 06 1 700 7000-es telefonszámon vagy az info@budapestikozmuvek.hu e-mail-címen jelentse be. Fontos, hogy a parki és köztéri szökőkutakban fürödni tilos, mivel azok vize nem ivóvíz, és fogyasztásuk veszélyes lehet.

Az FKF locsolóautói kétszer 12 órás műszakban locsolják Budapest közútjait. A nappali műszakban a lakótelepeket és sűrűn lakott városrészeket hűtik, éjszaka pedig a fő- és közösségi közlekedési útvonalakat, hogy a munkagépek minél kevésbé akadályozzák a forgalmat.


Főkép forrása:
Illusztráció
Címkék:
#Budapest

Hirdetés

További cikkek