Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Jön a hőség, itt töltheted meg a kulacsodat Budapesten

10perc.hu
2024. 06. 19.
Jön a hőség, itt töltheted meg a kulacsodat Budapesten

Budapest kifejlett közkúthálózattal rendelkezik, amely könnyű megoldást ad a kánikulában a szomjoltás ellen.

A nyári hőség közeledtével Budapest kiváló minőségű, hideg ivóvizet kínál a lakosoknak és turistáknak, akik hajlandóak elhagyni a műanyag palackokat. Az ivókutak Budapest szerte könnyen elérhetők, és kiváló lehetőséget nyújtanak a frissítő hidratációra a forró napokon - közölte az énbudapestem.hu.

Budapest utcáin számos ivókút található, amelyekből bárki szabadon ihat. A turisták gyakran rácsodálkoznak, hogy a budapesti kútvíz milyen finom és mindig hideg. A kutak elhelyezkedése is kiváló, hiszen gyakorlatilag mindenhol találunk egyet, ha tudjuk, hol keressük őket.

A nyári kánikulában elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel. Praktikus és környezetkímélő megoldás, ha a táskánkban egy újratölthető palackot tartunk. Az ivókutakat parkokban, játszóterek, futópályák környékén találhatjuk meg. Két applikáció is segít a kutak megtalálásában: a BP Fatár és a BudapestGO. Ha a BudapestGO alkalmazásban nem jelennek meg az ivókutak, a "Tervezés" fülön, a "Szűrő" menüpontban a "Budapest-infó" alatt kell bekapcsolni.

A Hűsítő Budapest projekt keretében egyre több közkút kerül ki forgalmas csomópontokra és metrómegállókba. Térkép is készült, amely segít megtalálni ezeket. A kozkutak.hu is egy remek forrás, amely 13 éve frissített adatbázisában az összes lehetséges vízlelőhelyet feltünteti országszerte, így Budapesten is.

A fokozódó kánikula és a harmadfokú hőségriasztás miatt Karácsony Gergely főpolgármester utasítására a főváros cégei és intézményei ivókutakkal, a járművek intenzív klimatizálásával, az utak fokozott locsolásával és a strandok meghosszabbított nyitvatartásával igyekeznek enyhíteni a hőségérzetet.

Ezen kívül a harmadfokú hőségriasztás ideje alatt a MÁV-Start naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet az utasoknak a készlet erejéig - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szerdán, a vízosztás kezdetének reggelén az MTI-vel. Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, veszprémi, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. A Volánbusz Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen oszt ásványvizet.

Főkép forrása:
Illusztráció
Címkék:
#Budapest

További cikkek