Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Nyolc év szünet után visszatér Budapestre az Uber

10perc.hu
2024. 06. 13.
Nyolc év szünet után visszatér Budapestre az Uber

  Az Uber ismét elérhetővé tette szolgáltatását Budapesten, amelyet a magyar felhasználók már nyolc éve hiányoltak.

Nyolc év szünet után ismét elérhető az Uber szolgáltatása Budapesten - írja a HVG. A platformon keresztül mostantól újra lehetősége van a felhasználóknak fuvarokat rendelni, beleértve a taxikat és rollereket is. Az alkalmazás a megszokott módon működik: 

a célpont megjelölése után a közelben elérhető járművek és az árajánlat jelenik meg a felhasználók számára .

Az árajánlatok azonban jelenleg promóciós árakat mutatnak a taxik esetében, nem pedig a valós költségeket. Ez összhangban van az Uber februári bejelentésével, miszerint Budapesten nem a korábban alkalmazott dinamikus árazást használják, hanem a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által meghatározott fix taxis tarifákat .

Az Uber 2016-ban vonult ki a magyar piacról, miután a hagyományos taxiscégek nyomására született egy szabályozás, amely előírta, hogy a fuvarszolgáltatást csak egyenlő feltételek mellett lehet biztosítani. 

Ez magában foglalta a sárgára festett, a taxisszolgáltatáshoz szükséges felszereléssel ellátott járművek használatát és a fix árazást, amit az Uber akkor nem vállalt.

A cég most a Főtaxival együttműködésben tér vissza a magyar piacra, amely lehetővé teszi számukra, hogy megfeleljenek a helyi szabályozásoknak és újra szolgáltathassanak a fővárosban .

Hirdetés

További cikkek