388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hőség, száraz idő várható hétvégén

10perc.hu
2022. 08. 05.
Hőség, száraz idő várható hétvégén

Továbbra sincs enyhülés, marad a hőség és a harmadfokú riasztás hétvégén.

Pénteken országszerte derült, napos, csapadékmentes időben lesz részünk. Északnyugaton helyenként élénk lehet a délies szél. A csúcshőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.

Szombaton az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, gyakrabban nyugaton, északnyugaton és északon növekedhet meg napközben a felhőzet, és ezeken tájakon helyenként zápor, egy-egy zivatar kialakulhat. Az északiasra forduló szél többfelé megélénkül, megerősödik. 28 és 39 fok közé melegedhet a levegő, északnyugaton, nyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

Vasárnap túlnyomóan napos időre készülhetünk, hosszabb napos időszakokkal, csak helyenként alakulhat ki futó zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél élénk, erős lesz. Mérséklődik a kánikula, 27-33 fok között tetőzik a hőmérséklet, délkeleten lesz a legmelegebb.

Hétfőn a napsütést többfelé zavarhatják gomolyfelhők, napközben helyenként, majd délután, este többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős lesz az északias szél, 28-33 fokra számíthatunk a legmelegebb órákban - írja az idokep.hu.

Főkép forrása:
Illusztráció (freepik.com)

További cikkek