393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Máris megmondja több bolt, mennyi ársapkás tojást vásárolhatsz egyszerre

10perc.hu
2022. 11. 11.
Máris megmondja több bolt, mennyi ársapkás tojást vásárolhatsz egyszerre

Több üzlet ugyan nem árazta még át az új hatósági áras élelmiszereket, ám arra már volt idő, hogy 30 darabban maximalizálták az egyszerre megvehető tojás számát.

Nem kellett sokat várni arra, hogy a boltok valamit kitaláljanak arra, miként szabályozzák a hatósági áras termékek esetleges felvásárlását. A Diétás Magyar Múzsa közösségi oldalán számolt be arról, hogy egy CBA Príma üzletben összesen 30 darabban maximalizálják az egy vásárló által megvehető hatósági áras tojások számát.

Az Mfor hozzátette, a boltlánc egy kis matekórát tart kiírásában, ugyanis a korlátozás szerint „10 darabos dobozból 3, 6 darabosból 5 dobozt jelent”.

A boltok egyébként november 14-éig haladékot kaptak a legújabb két hatósági áras termék, a burgonya és a tojás árának a szeptember végi szintre történő visszaállítására, sok helyen már olcsóbban lehet megvenni ezeket a termékeket.

 A napi.hu korábban azt járta körbe, hogy mit jelentenek a tojásméretek és az is kiderült, hogy az ársapkás ár alapján az is kiderül, hogy bár az L-esek darabra drágábbak, ám a kilós ár alapján olcsóbbak lehetnek, mint az M-es méretű tojás.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek