393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Madeirán hagyta több mint 200 utasát a Wizz Air – A viharos szél miatt törölték a budapesti járatot

10perc.hu
2023. 04. 05.

A légitársaság szerint az időjárás miatt nem tudnak leszállni a szigeten, az utasokat csak a veszély megszűnése után tudják hazarepíteni. Erre legkorábban szombaton, a menetrendszerinti járattal kerülhet sor.

Több mint 200 utas rekedt Madeirán, akik a Wizz Air keddi járatával utaztak volna haza Budapestre. Az érintett utasok azt írták az rtl.hu-nak, hogy a gép kedden az erős szél miatt nem érkezett meg a portugál szigetre, több száz kilométerrel arrébb, Tenerifén szállt le.

Késő éjjel szállodába vitték a várakozó utasokat, hajnalban pedig újra kivitték őket a repülőtérre, miközben egyre későbbre tették az indulás időpontját, majd arról tájékoztatták őket, hogy a járatot törölték. „Itt áll kb. 240 ember, sokan 2-3 kisgyerekkel és fogalmunk sincs, mit tegyünk” – írta az egyik utas. Egy másik pórul járt hazánkfia csak annyit tett ehhez hozzá SMS-ben: „Ki tudja, mennyi idő, hány járat kell ahhoz, hogy mindenki hazajusson?”

Az rtl.hu megkeresésére a Wizz Air közölte, hogy Budapest-Funchal (Madeira) járata a madeirai erős szél miatt többszöri próbálkozás után sem tudott leszállni a helyi repülőtéren. Az utasokat Tenerifére vitték, ahol biztonságban leszállt a gép. Mivel a viharos szél továbbra sem csillapodott, szerdán a légitársaság úgy döntött, hogy az erre igényt tartó utasait visszahozza Budapestre, azoknak pedig, akik úgy döntöttek, hogy Tenerifén maradnak, lehetővé tette, hogy ingyen átfoglalják a visszaútra szóló jegyüket.


A fapados légitársaság azt ígéri, ha megváltoznak az időjárási körülmények, hazahozzák a pórul járt utasokat    Fotó: Pixabay


Mivel az időjárás továbbra sem teszi lehetővé a Wizz Air gépek számára, hogy biztonságban leszálljanak Madeirán, a Funchal-Budapest járat utasait csak a veszély megszűnése után tudja hazarepíteni a légitársaság. Erről folyamatosan tájékoztatják az érintetteket. Ugyanakkor csak azokat az utasokat tudják közvetlenül a saját email-címükön vagy telefonszámukon tájékoztatni, akik a Wizz Air weboldalán vagy applikációján keresztül vásárolták a jegyüket, ellenkező esetben a közvetítő cég vagy az utazási iroda számára kénytelenek megküldeni a legfrissebb információkat.

A Wizz Air elnézést kért az érintettektől a kellemetlenségért, és a légitársaság bejelentette, legkorábban - ha az időjárás is megengedi - szombaton tudják hazahozni a Madeirán rekedt magyarokat.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek