393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Amíg az iskolákkal már a fafűtésre való átállást terveztették, a tankerület borvacsorán és drávai hajóúton szórta a pénzt

10perc.hu
2022. 10. 20.

A szigetvári esettel kapcsolatban a Klebelsberg Központ kijelentette, valamennyi tankerületben a fizetések és a juttatások megfelelnek a hatályos jogszabályoknak.

Úgy tűnik, az állam tényleg vastagon megfizeti azokat, akik hajlandóak gondolkodás nélkül végrehajtani a fentről érkező utasításokat. Fokozottan igaz ez a tankerületek esetében, melyek a pedagógussztrájkok és polgári engedetlenségek szervezése miatt fenyegetik a tanárokat, míg ötüket már ki is rúgtak az állásából.

A tankerületekben zajló pazarlásokról, illetve a határtalan kifizetésekről a 10perc.hu is írt, ám a szigetvári eset azért sok mindenre rávilágít, milyen a valós helyzet az oktatásban. Borvacsora és drávai hajótúra is szerepelt a szigetvári tankerület augusztus végi kétnapos csapatépítő programjában, miközben az iskolákban már azt kellett felmérni, hogy át tudnak-e állni fatüzelésre a magas energiaárak miatt - írta az RTL.hu.

Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezete alelnöke szerint 12 éve ez a rendszer épül, hogy itt felülről jövő utasításokat kérdés nélkül, gyakorlatilag mint egy hadseregben, végrehajtják. „Pont, mint a rendvédelmi szerveknél… Persze, nyilván ennek megvan az ára" – tette hozzá a szakszervezeti vezető.


Inkább saját hajótúrájukra és borvacsorára költötte a pénzt a szigetvári tankerület     Fotó: rtl.hu


Az RTL Híradó kérdésére a Szigetvári Tankerületi Központ azt közölte, hogy a csapatépítőn "a tankerületi működés tapasztalatait és az elkövetkező időszak feladatait vitatta meg a tankerület 23 munkatársa", és állításuk szerint a program körülbelül 690 ezer forintba került.

A Klebelsberg Központ pedig kijelentette, valamennyi tankerületben a fizetések és a juttatások megfelelnek a hatályos jogszabályoknak.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek