393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Alulmaradt a kormány a MOK-kal szemben! Tízből nyolc orvos maradt a kamarában

10perc.hu
2023. 04. 21.
Alulmaradt a kormány a MOK-kal szemben! Tízből nyolc orvos maradt a kamarában

33 579 orvos, 7210 fogorvos és 1729 klinikai végzettségű ember rendelkezik működési engedéllyel az országban, akikből 34003 fő jelezte hivatalosan, hogy továbbra is a Magyar Orvosi Kamara tagja marad.

Büszkén jelentette be a Magyar Orvosi Kamara, hogy mindenféle támadás ellenére sikerült megőrizni a kamara súlyát és presztízsét. Mint ismert, az Országgyűlés február végén rekordsebességgel szavazta meg az orvosi kamarai tagságot megszüntető törvénymódosítást. Pintér Sándor belügyminiszter úgy fogalmazott, mindez a "betegellátás biztonsága érdekében" történt.

A magyar orvosok azonban összefogtak, egy nap alatt pedig közel ötezren jelezték belépési szándékukat a kamarába, és az elmúlt hetekben tovább nőtt ez a szám. A MOK a közösségi oldalán osztotta meg egy közleményt, amelyben kiemelték, hogy „33 579 orvos, 7210 fogorvos és 1729 klinikai végzettségű kolléga rendelkezik működési engedéllyel az országban, közülük 34003 fő a Magyar Orvosi Kamara nyilvántartott tagja" - olvasható a kamara Facebook-oldalán.

Úgy fogalmaztak, hogy az új helyzet sok új feladattal és még több kihívással állította szembe a kamarát, így mozgalmas hetek vannak mögöttük. "Igyekszünk tagjaink bizalmát azzal meghálálni, hogy egy hatékonyabban működő, valós igényeken alapuló szolgáltatásokat nyújtó, könnyen elérhető, effektív felépítésű szervezetként újuljunk meg" - tették hozzá.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek