A Mattarello Budapest, Adi Peretz izraeli sztárcukrász nevéhez fűződő legújabb projekt, pékségként, étteremként és koktélbárként várja majd a vendégeket - számolt be róla az Elle. A hely a magyar fővárosban elsőként hozza el Észak-Izrael legendás Mattarello pékségének híresen merész és művészi fogásait.
Ehető művészet a pultban
Adi Peretz, aki Izrael egyik legismertebb cukrászmestere, rendkívüli gasztronómiai élményt ígér. Az új budapesti egység kínálata nemcsak a hagyományos péksütemények szerelmeseinek, hanem a kulináris kísérletezés kedvelőinek is tartogat meglepetéseket. Az étlapon a sós és édes pékáruk egyaránt helyet kapnak: sült gesztenyegombával és mandulakrémmel töltött croissant, créme brulée és vanília-trüffel mousse, valamint olyan különlegességek, mint a kaviárral és tengeri gyümölcsökkel töltött péksütemények. A 350 négyzetméteres vendéglátóhely egyszerre biztosít helyet a pékségnek, az étteremnek és a koktélbárnak.
Helyi alapanyagokkal a világszínvonalért
A sztárcukrász nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a helyi kistermelőkkel és beszállítókkal dolgozzon.
„Rettentő izgatott vagyok, hogy elhozhatom a Mattarellót Magyarországra. Alig várom, hogy együttműködhessek a helyi gazdákkal, termelőkkel, és helyi alapanyagokkal dolgozhassak. Az a célom, hogy az egyszerű, mindennapi termékeket (például a croissant) a világ legjobbjaivá tegyem” – mondta Peretz.
A Mattarello Budapest nem csupán egy pékség vagy étterem lesz, hanem a gasztronómia, a helyi termelők és a nemzetközi színvonal találkozási pontja. A nyitás után a Dohány utca hamarosan a kulináris élvezetek kedvelőinek egyik legújabb zarándokhelyévé válhat.