Az adventi időszak nemcsak a lelki felkészülésről, hanem a barátokkal és családdal töltött közös pillanatokról is szól. Az emberi kapcsolatok ápolásának része az ünnepi vendéglátás, amelyet egy kreatív megoldással, például egy ehető adventi koszorúval tehetünk igazán különlegessé - írta a Femina.
Az ehető adventi koszorú lényege, hogy egyszerű, hétköznapi alapanyagokat használva készítsünk egy látványos és finom vendégvárót. Az ötlet alapja a koszorú formája, amelyet ízlésesen elrendezett falatokkal és zöldfűszerekkel érhetünk el.
A koszorú elemei lehetnek például szalámi, sonka, sajt, fűszeres feta sajt, koktélparadicsom, olívabogyó, csemegeuborka, de a lehetőségeknek tényleg csak a kreativitás szab határt.
Hogyan készítsük el?
A hozzávalókat kisebb nyársakra vagy fogpiszkálókra kell felszúrni, majd kör alakban elrendezni. A látványos adventi hangulatot a zöldfűszerek és zöldségek biztosítják. Fontos, hogy minden elem ehető legyen, így valódi zöld ágak, például fenyő, használata nem ajánlott.
Ez az ötletes adventi koszorú nemcsak látványos és ünnepi, hanem praktikus is: egyszerű elkészíteni, és remek lehetőséget nyújt arra, hogy a vendégek kisebb falatokkal, kényelmesen falatozhassanak, miközben az időt beszélgetéssel tölthetik. Az ilyen apró, kreatív ötletek még meghittebbé varázsolhatják az ünnepeket.
További karácsonyi témáink pedig itt olvashatóak.