Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Állattartók figyelem: ezekre ügyelj árvíz idején!

10perc.hu
2024. 09. 20.
Állattartók figyelem: ezekre ügyelj árvíz idején!

Az árvíz nemcsak az embereket, hanem az állatokat is veszélyezteti, ezért az állattartóknak is különös figyelmet kell fordítaniuk kedvenceikre és haszonállataikra.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Facebook-oldalán hívta fel az állattartók figyelmét a legfontosabb teendőkre árvíz idején - közölte a Házipatika.

Az árvíz az állatokat is fenyegetheti, házi kedvenceket és haszonállatainkat egyaránt. Gondoskodjunk róluk is! – figyelmeztetett a Nébih bejegyzésében.


A hivatal az alábbi legfontosabb szabályokat gyűjtötte össze az állattartók számára:

1. Ne kösd meg állataidat, biztosítsd számukra a menekülés lehetőségét!

2. Kedvtelésből tartott állataidat vidd magaddal egy esetleges menekítés során, vagy gondoskodj átmeneti elhelyezésükről!

3. Haszonállataidat is biztonságos helyre kell szállítani, vagy ha ez nem lehetséges, zárt tartási helyüket védd meg az ártól.

4. Biztosíts megfelelő mennyiségű, árvízzel nem szennyezett élelmet és ivóvizet, amely akár több napra is elegendő legyen az állataid számára!

5. Segíts a bajba jutott állatokon, de legyél elővigyázatos, mert a megriadt állatok félelemből támadhatnak.

Egy hozzászóló arra is figyelmeztetett, hogy az árvíz járványveszélyt hordoz, ezért az állatoknak nem szabad a vízben tartózkodniuk, illetve nem ihatnak belőle.

Főkép forrása:
Ítéljék el az állatkínzókat Facebook oldala
Címkék:
#Árvíz

További cikkek