Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Lázár János: Az nem járja, hogy a magyarok Fanta helyett csak hantát kapjanak

10perc.hu
2024. 07. 17.
Lázár János: Az nem járja, hogy a magyarok Fanta helyett csak hantát kapjanak

Lázár János az egészség szempontjából kritizálta a közösségi médiában a Coca Cola nagyvállalat Fanta termékét.

Lázár János, az építési miniszter újra támadást indított a Coca-Cola ellen, amiért szerinte nem megfelelő minőségű termékeket értékesít Kelet-Európában, köztük Magyarországon. Kifogásolja, hogy a magyar piacon kapható Fanta sokkal kevesebb valódi narancslét tartalmaz, mint más európai változatai, például Görögországban. A miniszter szerint ez nemcsak a termék minőségének, hanem az emberek egészségének is káros hatással lehet.

“A nagy és gazdag nyugati multicégek, így például a Coca-Cola is nem korrekt módon jár el velünk szemben. Mindez azt a vélelmet erősíti, hogy a külföldi élelmiszeripari cégek szemetet adnak el a magyaroknak.”

Lázár Facebook oldalán hosszú posztban fejtette ki, hogy a külföldi multinacionális cégeknek kellene jobban figyelembe venniük a helyi fogyasztói igényeket és egészségügyi előírásokat. Kijelentette, hogy a törvény szigorítására lenne szükséges annak érdekében, hogy jobban lehessen szabályozni az élelmiszerek minőségét Magyarországon, és hogy biztosítsák a fogyasztók jogait az élelmiszerek nyomon követésében.

"Az élelmiszerek minőségét szabályozó törvényt szigorítani kell! Biztosítani kell, hogy fogyasztóként képesek legyünk nyomon követni az élelmiszerek útját és egységesen kell fellépni a beszállítókat kihasználó, a vásárlókat meg lehúzó kereskedelmi szereplőkkel szemben".

Az ügy kapcsán Lázár arra is felhívta a figyelmet, hogy a nagyobb nyugati láncok gyakran próbálnak alacsonyabb minőségű vagy már eladhatatlan termékeket értékesíteni a kelet-európai piacokon. 

"Átvernek minket a minőséggel, a legnagyobb baj viszont az egészségre is ártalmas élelmiszerekkel van. Azzal, hogy a külföldi láncok sokszor a Nyugat-Európában már eladhatatlan szemetet próbálják ránk sózni".

A miniszter szerint ez nemcsak gazdasági, hanem közegészségügyi kérdés is, amit szigorúbb ellenőrzésekkel kellene kezelni.

A Facebook poszt teljes szövege itt olvasható:

Főkép forrása:
Lázár János Facebook oldal

További cikkek