Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Igazi királyként pihenheted ki a fáradalmaidat a kubai luxus szigeteken

10perc.hu
2024. 05. 25.
Igazi királyként pihenheted ki a fáradalmaidat a kubai luxus szigeteken

Harminc ötcsillagos szállodát húztak fel a karibi paradicsomban, amely eddig szinte felfedezetlen volt a magyar turisták számára.

Ha Kuba, akkor Havanna vagy Varadero – vágja rá a magyar turista egyből. Most azonban egy új úti cél kínál igazi luxuskörnyezetet és egzotikus látnivalókat mutatunk be olvasóinknak. A Jardines del Rey – melynek jelentése magyarul a király kertjei - egy szigetcsoport Kuba északi partjainál, Ciego de Ávila és Camagüey tartományok északi részén, amelyről még Ernest Hemingway is megemlékezett a Szigetek az Áramlatban című könyvében.

Nem véletlen, hogy az elmúlt időszakban igazi uralkodói környezetet varázsoltak ide harminc vadonatúj ötcsillagos szállodával, ahol a vendégek valóban királyokként élvezhetik a pihenésüket. A Jardines del Rey-t alkotó számos öböl és sziget közül Cayo Guillermo, Cayo Coco, Cayo Romano, Cayo Guajaba, Cayo Sabinal a legvonzóbb úti célok, de a környéken további felfedezésre váró szigetet is bebarangolhatunk. 

A szigetcsoport olyannyira kiemelt szerepet kap most Kuba turisztikai attrakciói között, hogy itt rendezték meg nemrégiben a FIT Cubát, vagyis Kuba Nemzetközi Utazási Kiállítását és Vásárát, amelynek a jelentőségét jól mutatja, hogy a miniszterelnök, Manuel Rorrero Cruz és a turisztikai miniszter, Juan Carlos Garcia Granda is részt vett az eseményen. A szigetcsoport az UNICA, azaz Kuba idei promóciós kampányában is kiemelt szerepet kap.

A Jardines del Rey repülőterének és a közvetlen repülőjáratnak köszönhetően eddig leginkább a kanadai és a Dél-amerikai turisták kedvelt úti célja volt, ám az orosz és a spanyol turisták is egyre inkább választják a kubai paradicsomot.

A fő szigetet pedig immár egy 17 kilométeres műútról is megközelíthetjük, ami szintén megkönnyíti az idejutást, hamarosan pedig ez lehet a karib térség egyik legnépszerűbb desztinációja az európai turisták számára is, hiszen várhatóan év végén indulnak el a közvetlen járatok Kubába Pozsonyból.

„Mindenképpen érdemes megfontolni egy kubai látogatás során a Jardines del Rey szigetcsoportot, hiszen nem csak az állat- és növényvilág fantasztikus, de a hotelek is megfelelnek a modern, 21. századi követelményeknek. Ez tényleg az a hely, ahol az óceán partján sétálva flamingókkal találkozhatunk, és a növényvilág is olyan kincseket kínál, amelyeket sehol máshol nem találunk. Kiváló választás lehet esküvőkre, amelyeket a nászúttal összekötve szerveznek, de azok számára is tökéletes helyszín, akik szeretik a felfedezést és nyitottak az újdonságokra”- fejtette ki lapunk kérdésére Szeszler Szilvia utazási szakember.

Aki a paradicsomi szigetcsoportot szeretné felfedezni, számos programmal számolhat, amelyek színesítik az ott-tartózkodást.

A delfináriumban az egész család kikapcsolódhat, az adrenalinra vágyók pedig meglátogathatják a helyi krokodilfarmot is. Remek családi vagy baráti program lehet a katamarán-túra, amelyet sznorkelezéssel is összekötnek a szervezők, aki pedig autentikus környezetre vágyik, felfedezheti a helyi magángazdaságokat, ahol eredeti, az 50-es évekből származó felújított gépekkel végzik a mindennapi munkát. 

Az országban egyébként itt a legtermékenyebb a talaj, ennek köszönhetően számos ananászültetvény is található a szigeteken. A jellegzetes mangrove fák, az örökzöldek, a flamingók és rózsás kanalasgémek között sétálhatunk a hófehér homokon a türkizkék tenger mellett.

További cikkek