Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A SZÉP-kártya költések csúcsot döntöttek 2023-ban

10perc/MTI
2024. 01. 17.
A SZÉP-kártya költések csúcsot döntöttek 2023-ban

A SZÉP-kártya költések 2023-ban minden korábbit felülmúltak, a fizetőeszköz továbbra is a belföldi turizmus motorja. A munkavállalók SZÉP-kártyáira feltöltött összegek 25 százalékkal növekedtek, a decemberi feltöltések pedig történelmi magasságot értek el.

A turisztikai szolgáltatók SZÉP-kártyás forgalma is jelentősen nőtt, 14 százalékkal bővült éves szinten. A szálláshelyek közül a szállodákban, közülük is a négycsillagos hotelekben költötték a legtöbbet a SZÉP-kártyákról. A szálláshelyeken tavaly 516 ezer felhasználó vette igénybe számlája kiegyenlítéséhez SZÉP-kártyáját.

A turizmus kiváló év végi hajrájához is jelentősen hozzájárult a SZÉP-kártya

Az adatok szerint az előző év végi felhasználáshoz képest 2023 decemberében 13 százalékkal nőtt a turisztikai szolgáltatásokra fordított összeg.

Az MTÜ elemzése szerint a SZÉP-kártya továbbra is a turizmus motorja, különösen vidéken, ahol a belföldi forgalom zöme összpontosul.

A munkavállalók SZÉP-kártyáira feltöltött összegek is jelentősen nőttek, 25 százalékkal haladták meg a 2022-es szintet, és elérték a 445 milliárd forintot. Decemberben történelmi magasságot ért el a havi SZÉP-kártya feltöltések értéke: 83 milliárd forint érkezett a plasztikokra.

A SZÉP-kártya felhasználók száma is jelentősen bővült, számuk meghaladja a 2,7 milliót. Emellett az elfogadóhelyeké is 10 százalékkal, 60 ezerre nőtt az elmúlt évben.

A december végi adatok szerint több mint 83 milliárd forint áll rendelkezésre a SZÉP-kártyákon.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Turizmus

További cikkek