386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Ingyenessé vált az influenza elleni védőoltás

10perc.hu
2023. 10. 31.
Ingyenessé vált az influenza elleni védőoltás

Már a múlt héten befejeződött az influenza oltóanyagok kiszállítása a háziorvosi praxisokba és a foglalkozás-egészségügyi orvosokhoz.

Tegnaptól elérhető a térítésmentes influenza elleni védőoltás a három évesnél idősebbeknek - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK). A múlt héten befejeződött az influenza oltóanyagok kiszállítása a háziorvosi praxisokba és a foglalkozás-egészségügyi orvosokhoz, a háromkomponensű oltóanyag a kockázati csoportba tartozók számára az idei évben is térítésmentes, ez ebben a szezonban 949 ezer adagot jelent.

Az influenza elleni védőoltás különösen javasolt a 60 év felettieknek, krónikus betegeknek, egészségügyi és szociális dolgozóknak, várandósoknak. A 3 éven aluliak védőoltására háromezer adag Vaxigrip Tetra és ezer adag Fluenz Tetra oltóanyag biztosított, ezek hamarosan országszerte elérhetővé válnak.

Az influenza vakcina beadatása azoknak is ajánlott, akik nem jogosultak térítésmentes védőoltásra, számukra az oltóanyag orvosi vényre, a gyógyszertárban vásárolható meg.

Főkép forrása:
ATV
Címkék:
#Influenza

További cikkek