386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Brutális magyar rekord Horvátországban!

10perc.hu
2023. 10. 05.
Brutális magyar rekord Horvátországban!

Nem kevesebb, mint 3,5 millió éjszakát töltöttünk el az Adriánál az idei nyáron.

Rekordszámú magyar turista látogatott 2023-ban Horvátországba, és több időt töltöttek el nyaralással, mint valaha, amit elsősorban a schengeni övezethez való csatlakozásnak köszönhető - mondta Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti igazgatója. A vg.hu szerint szeptember végéig 18,7 millió turista 102 millió éjszakát töltött az országban, és Magyarország a hetedik legnagyobb küldőállam volt ebben az évben.

Idén a magyar vendégek száma 696 ezer volt, 20 százalékkal nőtt, az általuk eltöltött 3,5 millió vendégéjszaka 17 százalékkal több a tavalyi egész éves adatnál. 2023-ban átlagosan 5 napot töltött egy-egy magyar Horvátországban.


Rekordszámú, 696 ezer magyar turista látogatott 2023-ban Horvátországba nyaralás céljából    Fotó: Pixabay


A honfitársaink által leglátogatottabb régió a Kvarner-öböl volt, ahol most először meghaladta az egymilliót a magyar vendégéjszakák száma. Ezt követően Isztria, Zadar, Split és Sibenik volt a legnépszerűbb. A városok közül Crikvenicán, Viren, Rovinjban, Porecben és Medulinban nyaralt a legtöbb magyar.

Bár egyre több a hotelben, kempingben megszálók aránya, a magyarok továbbra is a magánszállásokat kedvelik, és csak 25 százalékuk vett részt szervezett úton, a többiek ezt maguk intézték.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek