Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Új fagyi hódít a Balatonon! A sajtos-tejfölös lángos ízű fagylalt a király

10perc.hu
2023. 07. 12.
Új fagyi hódít a Balatonon! A sajtos-tejfölös lángos ízű fagylalt a király

A lángosos fagyi ízei nem bontakoznak ki azonnal, kis idő múlva azonban érezzük a sajtot, a sót és a tejfölt is a fagyiban, a ropogós lángostészta textúrája is visszaköszön.

Idén is megrendezték a Balaton Fagylaltja névre keresztelt vetélkedőt, melynek különdíjasáról viszont jóval több szó esik, ami nem is csoda, hiszen a balatonmáriai Vitorlás Fagyizó egy sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagyival jelentkezett a versenyre – adott róla hírt a 444.

A dolog úgy született meg, hogy a feltaláló, Pálfi Attila a feleségével tanakodott azon, hogy milyen ízű fagyival nevezzenek a versenyre, mire a nő megkérdezte tőle, hogy tudna-e lángosból fagylaltot készíteni. Ő némileg könnyelműen vágta rá, hogy igen, de aztán úgy alakult, hogy minden nehézség nélkül tudtak készíteni egy egészen egyedi édességet.


A lángosos fagyi ízei nem bontakoznak ki azonnal      Fotó: welovebalaton.hu/Kőrösi Tamás


Arról pedig, hogy miként kell elképzelni a sajtos-tejfölös lángos ízű fagyit, a We Love Balaton adott képet. E szerint a lángos vékonyra sütött közepét aprítógépben összekeverik sóval, az így készült alaplevet pedig kifagyasztják. Erre kerül rétegekben a tejföl, a lángosmorzsa és a reszelt trappista sajt.

A lángosos fagyi ízei nem bontakoznak ki azonnal, kis idő múlva azonban érezzük a sajtot, a sót és a tejfölt is a fagyiban, a ropogós lángostészta textúrája is visszaköszön. Ami hiányzik, az a fokhagyma aromája, de egyetértünk abban, hogy ez egy fagyi esetében nem is feltétlenül baj.

Főkép forrása:
welovebalaton.hu/Kőrösi Tamás
Címkék:
#Balaton

Hirdetés

További cikkek