Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Beindult a turizmus! 420 ezer lefoglalt vendégéjszaka a pünkösdi hosszú hétvégén

10perc.hu
2023. 05. 26.
Beindult a turizmus! 420 ezer lefoglalt vendégéjszaka a pünkösdi hosszú hétvégén

A három nap foglalásainak 37 százalékát külföldiektől, 63 százalékát belföldiektől regisztrálták.

Újra megtelnek május utolsó hosszú hétvégéjén a vízpartok és strandok országszerte, pünkösdre már most több mint 420 ezer vendégéjszakát foglaltak le a magyarországi szálláshelyekre a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kiemelte, a vidéki szálláshelyek számíthatnak a vendégforgalom mintegy 70 százalékára, míg az előfoglalások több mint 30 százaléka a fővárosba szól, mind a hazai, mind a nemzetközi turisták körében a Balaton a legnépszerűbb vidéki úti cél.

A hosszú hétvége foglalásainak 37 százalékát külföldiektől, 63 százalékát belföldiektől regisztrálták. Budapesten a külföldi foglalások aránya 67 százalékos, vidéken az arány éppen fordított, a fővároson kívüli desztinációkban 77 százalékos aránnyal a belföldiek lesznek többségben.


Budapesten a külföldi foglalások aránya 67 százalékos     Fotó: turizmusonline.hu


A külföldiek közül elsősorban Hévízen, Bükön, Siófokon, Hajdúszoboszlón pihennek majd. A belföldiek viszont leginkább Balatonfüredet, Siófokot, Hajdúszoboszlót és Zalakarost részesítik előnyben pünkösdkor Budapest mellett.

A szálláshelyek nemcsak nagyobb vendégforgalomra, magasabb bevételekre is számíthatnak. A belföldi vendégek pihenését a SZÉP kártyákon elköltésre váró 113 milliárd forintnyi összeg is segíti. A várhatóan a kedvező időjárási körülmények is tovább növelik az előző évesnél aktívabb foglalási kedvet.

Főkép forrása:
Pixabay
Címkék:
#Turizmus

Hirdetés

További cikkek