Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A finn Mikulás-projekt lehet a téli Balaton megmentője

10perc.hu
2022. 12. 05.
A finn Mikulás-projekt lehet a téli Balaton megmentője

Sok turista látogat télen a Balatonra, de jobban ki lehetne használni az adventi időszakot turisztikai szervezetek szerint.

Decemberben ugyan több ezer turistát várnak a Balatonra a térség turisztikai szakemberei, de úgy vélik, hogy a balatoni települések összefogásával, a finn modellhez hasonló Mikulás-projekttel jobban ki lehetne használni az adventi időszakot.

A Balaton nem zárt be a nyári időszak végeztével, és a téli Balaton is vonzó úti cél lehet a magyar családok számára. Ehhez nem kell más, csak egy jó programsorozat megvalósítása. A megoldást akár a finn Mikulás-projekt jelenthetné.


A téli Balaton is vonzó úti cél lehet a magyar családok számára     Fotó: Török Brigi


Az 1980-as években a finn hatóságok új turisztikai stratégiát dolgoztak ki Lappföld tartományban, ennek központi eleme a Mikulásfalu volt Rovaniemi városában. A sikeres kampány miatt a lapföldi Mikulás lakhelyét évente több mint félmillió utazó keresi fel, akiknek mintegy 60 százaléka külföldi, a többi pedig belföldi látogató.

A Mikulás alig hatvanezer fős városának környékén a turisták 2,9 millió éjszakát töltenek el. Ha ezt nem is lehetne a Balaton mellett túlszárnyalni, de egy megtervezett és jól kivitelezett projekt olyan téli turisztikai szezont teremthetne a balatoni régióban, amely nem csak magyar, de a környező országok családjait is utazásra késztetné.

Főkép forrása:
Pixabay
Címkék:
#Balaton

További cikkek