391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Jelentésük szerint válaszunk virágot az édesanyáknak!

10perc.hu/Kun Mónika
2021. 05. 01.
Jelentésük szerint válaszunk virágot az édesanyáknak!

A virágüzletek és kertészetek már napok óta május első vasárnapjára készülnek, ráadásul az árak sem szöktek ezúttal az egekbe, de a tavalyihoz képest mintegy húsz százalékkal drágultak meg a cserepesek.

Május első vasárnapja, a holnapi nap az édesanyák ünnepe. Tele szívvel és szeretettel köszönti mindenki az anyukákat. Ez a vasárnap most sokkal bensőségesebb, mint máskor, hiszen a covid miatt vannak, akik hónapok óta most először találkoznak a rég nem látott édesanyával illetve nagymamával.

Egy édesanyának a legszebb ajándékot a gyermekei és a meghitt családja jelenti, és ebben holnap reméljük nagyon sok anyukának lesz része. Ám, hogy milyen anyának lenni, azt nehéz szavakba önteni. Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha állandóan egy hullámvasúton ülne. Vannak olyan napok, amikor a fellegekben érezi magát, mert szárnyal minden apró örömtől. Ám van, amikor a nap szinte 24 órájában adni kell magából valamit. Most, május első vasárnapján viszont ők az ajándékozottak.



 „A virágüzletek és kertészetek már napok óta május első vasárnapjára készülnek. A legszebb anyák napi virágoknak jelentésük is van, míg a bazsarózsa a boldog, hosszú élet jelképe, addig a csokor rózsa a hálát fejezi ki.

A halványrózsaszín szegfű a gondoskodás és az odaadás szimbóluma, ezért is népszerű ilyenkor. Ha pedig a kettőt kombinálják, akkor a tartós kapcsolatra is gondolhatunk, ráadásul ez a két virág nemcsak csodás egybekötve, de több mint egy hétig képesek pompázni – magyarázta Virág Hajnalka, a Kerepesi virágüzlet vezetője.

Az orchiedát viszont az érzékeny, de egyben igényes emberek virágjának tartják. Lehet cserépben vagy csokorban ajándékozni anyák napjára, mindenképpen találó. A cserepes egyébként azért is előnyös, mert akár több évig is a lakás dísze lehet. Hasonlóan a jó ízlés jelképe a különböző bromélia, vagy akár a kertbe, akár a teraszra is kiültethető hortenzia.



Az édesanyák köszöntésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának, az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére. Angliában, az 1600-as években az ünnep keresztény vallási színezetet is kapott, a húsvétot követő negyedik vasárnapon tartották.

A családjuktól messze dolgozó szolgálók szabadnapot kaptak, hogy hazamehessenek, és a napot édesanyjukkal tölthessék. A látogatás előtt külön erre a napra ajándékként elkészítették az anyák süteményét.

Főkép forrása:
Virág Hajnalka

További cikkek