Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Mit tehetünk csempe helyett a konyha falára?

10perc.hu
2021. 03. 23.
Mit tehetünk csempe helyett a konyha falára?

Egyre többen keresnek valami új, szokatlan, vagy például olcsóbb burkolatot, amikor a konyhájuk borításáról van szó.

Manapság egyre drágábbak a csempék, így sokan úgy gondolják, valamilyen alternatív burkolattal próbálják megoldani, mi is kerüljön például a konyhájuk falára. A bien.hu szakértői segítségével összeszedtünk néhány lehetőséget, ami a csempe helyett felkerülhet a konyha falára.

Az üveg néhány éve ismét a lakberendezők egyik kedvence lett, és ma már nem számít lehetetlennek az sem, hogy például a konyha falára kerüljön belőle. Az edzett üveg biztonságos, és mivel nincsenek fugák, könnyebben is tisztítható, mint például a csempe, de persze könnyebben meg is látszik rajta a kosz. Amire figyelni kell, az természetesen a tökéletes szigetelés. Ráadásul miután a hőforrások közelében is kerülhet üvegburkolat, mindenképpen hőálló edzett üveget kell alkalmazni.



Ma már léteznek kifejezetten a vizes helyiségekbe készült tapéták is, a vinyl felületek pedig nagyon könnyen tisztán is tarthatóak, ráadásul sokkal egyszerűbb cserélni, mint a csempét. A nagyobb bútoráruházakban már különböző színekben és stílusokban lehet falburkolatokat beszerezni, amiket igény szerint méretre is lehet vágatni. Külön előnyük, hogy a tervezők a konyhabútorral együtt álmodják meg őket.



Egyre divatosabb megoldás, hogy a konyhapult fölötti falat egyáltalán nem is burkolják, csak valamilyen festékkel kezelik. A táblafesték évek óta reneszánszát éli, ugyanakkor egyre népszerűbbek a mágneses festékek is, amelyek a falra felhordva fémes felületet képeznek, így megtartanak kisebb mágnesfigurákat, jegyzettömböket, kulcsokat, vagy akár a sörnyitót is.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek