Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Jön a szigor a balatoni horgászatban

10perc.hu
2021. 01. 15.
Jön a szigor a balatoni horgászatban

Február elsejétől új horgászrend lép életbe a Balatonon, ami a ragadozó halak fogási tilalmi idejét megduplázza, a gyerekhorgászatban könnyítést hoz, a szemetelést viszont szigorúbban bünteti.

Jó hír a balatoni horgászoknak, hogy már kaphatók az idei balatoni horgászjegyek, amelyek ára nem változott tavaly óta. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője, Nagy Gábor az MTI-nek elmondta: komoly könnyebbséget jelenthet, hogy a több oldalas területi jegyeket nem kell a jövőben kinyomtatni, és felmutatni a helyszínen, a halőrök a horgászkártyák száma alapján is tudnak ellenőrizni.

Február elsejétől új horgászrend lép életbe, és a korábban 41 pontos balatoni horgászrend 67 pontossá válik. A módosítások között több érdemi, csak a Balatonnál bevezetésre kerülő pont is van. Megduplázódik a ragadozó halak – süllő, balin, csuka, kősüllő és sügér – fogási tilalmi ideje, ami március 1-jétől április 30-ig fog tartani. Új szabály az is, hogy a kifogott és megtartott halakat legfeljebb 48 óráig lehet életben tartani.A gyerekhorgászatban könnyítést hoz, A 14 év alatti gyerekeknek 1500 forintért vásárolható éves horgászjegy ezentúl nemcsak a parton lesz érvényes, hanem vízen is (csónakról, vitorlásról), amennyiben általános horgászjeggyel rendelkező felnőtt kíséretében pecáznak.

A szemetelést viszont szigorúbban bünteti, és a szemetelés miatt pár helyről már kitiltották a Balatonnál a horgászokat, és több helyen fontolgatnak hasonló lépéseket. Nagy Gábor elárulta, hogy eddig csak figyelmeztettek a szemetelésért, rendbontásért a halőrök, most már a területi engedélyt is bevonhatják ilyen esetben.

Főkép forrása:
balatondepo
Címkék:
#Balaton

Hirdetés

További cikkek