392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Reviczky Gábor: rákos vagyok, de a kemót visszautasítom

10perc.hu
2023. 03. 10.
Reviczky Gábor: rákos vagyok, de a kemót visszautasítom

A Mi kis falunk állatorvosát már meg is műtötték, jelenleg úgy néz ki, hogy időben sikerült utolérnie a prosztatarák rendkívül agresszív fajtáját.

Nagyon rossz hír érkezett Reviczky Gáborról, a 73 éves színművész – akit a Halhatatlanok Társulatának tagjai közé jelöltek – ugyanis hónapok óta rendkívül komoly harcot vív a rákkal. A műtéten már túlesett, és egyelőre úgy tűnik, sikerült időben elcsípni a betegséget – írta a Blikk.

A Mi kis falunk sorozat állatorvosának a prosztatarák egy agresszív fajtája támadta meg a szervezetét, ám szerencsére úgy tűnik, sikerült időben elvégezni a műtétet.

„Sajnos, tipikus férfibetegség ez, sokan nem is járnak vizsgálatra, mert kellemetlen. Ezzel én is így voltam. Még évekkel ezelőtt, amikor szűrővizsgálaton jártam, nagyon rossz élmény volt, de innen üzenem a férfi társaimnak, hogy negyven fölött mindenképp keressék meg azt az orvost, és vegyenek részt a szűrővizsgálatokon” – közölte Reviczky Gábor.


Reviczky Gábor a most futó Mi kis falunk televíziós sorozat népszerű állatorvosát alakítja     Fotó: RTL


Egy jótékonysági vadászaton vett részt még tavaly decemberben, ahol feltűnt a nagyon gyakori vizelési inger, ami annyira gyakori volt, hogy hazafelé minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnia. Az orvos tíz helyen végzett biopsziát a prosztatáján, s sajnos mindegyik tartalmazott rákos sejtet.

Meg is műtötték, és kiderült, hogy noha a betegség agresszív fajtájáról van szó, az operációt követő CT- és MRI-vizsgálatok szerint nincs áttét a szervezetében. Most egy speciális vizsgálatra, egy úgynevezett PET CT-re vár, ami után eldől, milyen utókezelésre számíthat.

„A vizsgálat után pedig majd eldől, milyen kezelésre lesz szükség, ezt majd az onkológusok mondják meg. Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés” – árulta el a 73 éves színművész.

Főkép forrása:
RTL

További cikkek