393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Pintér Sándor szerint lógnak az orvosok, beléptető rendszerrel ellenőrzi, mennyit vannak a munkahelyükön

10perc.hu
2023. 04. 22.

Az orvosoknak és más kórház dolgozóknak is az intézmény be- és kijáratainál elhelyezett készülékeken kell lehúzniuk majd a mágneskártyájukat.

A Nagy Testvér mindent lát, vagy legalábbis mindent szeretne látni. A Big Brother szerepét ezúttal Pintér Sándor alakítja, ugyanis a belügyminiszter utasítására valamennyi állami kórházban új beléptető rendszert fognak bevezetni az év végéig. Ráadásul minderről videófelvétel is készülhet, annak érdekében, hogy a kártyákkal ne lehessen visszaélni.

A Népszava tudósítása szerint Lengyel László egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár a Magyar Kórházszövetség konferenciáján jelentette be a hírt. Mindez azt jelenti, hogy az orvosoknak és más kórház dolgozóknak is az intézmény be- és kijáratainál elhelyezett készülékeken kell lehúzniuk majd a mágneskártyájukat.


Valamennyi állami kórházban új beléptető rendszert fognak bevezetni az év végéig     Fotó: Freepik


Egy biztos, hogy a konferencián elhangzottak nem igazán nyerte el a jelenlévő orvosok és intézményvezetők tetszését, ugyanis a helyettes államtitkár felszólalása alatt gyakran hallatszottak morgolódások.

Lengyel László az intézkedést azzal magyarázta, hogy a legrosszabb teljesítményt nyújtó kisvárosi kórházakban évente mindössze 89 beteg jut egy gyógyítóra, míg a legjobb közepes városi intézményben pedig több mint kétszer annyi, 192 beteget látnak el évente. Az eltérés okát pedig abban látják, hogy nem biztos, hogy a rosszul teljesítő helyeken az orvosok nyolc órát bent töltenek a kórházban.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek