393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Nagy pofon a kormánynak! A fiatal orvosok döntő többsége a kamarát választotta

10perc.hu
2023. 04. 06.

A Magyar Orvosi Kamara összesített adatai szerint 33 911-en rendelkeznek regisztrált kamarai tagsággal, miközben az aktív orvosok száma 40 ezer körül van.

Úgy tűnik, súlyos vereséget szenvedett a kormány azon törekvése, miszerint a kamarai törvény megváltoztatásával ellehetetlenítse a vele vitában álló Magyar Orvosi Kamarát. Ugyanis hiába kötötte egy jelentkezési procedúrához a MOK-ban maradás feltételeit, a valamivel több, mint 40 ezres aktív orvosi létszámból összesen 33 911 orvos regisztrált a kamarába, mint tag.

Az aláírók valamennyien a törvényi feltételeknek megfelelő nyilatkozatot adtak le. A nyilatkozatokat a kamara hitelesen feldolgozta, ezt a Belügyminisztérium, mint a kamara felügyeleti szerve, bármikor ellenőrizheti – számolt be a napi.hu. Ami igazán nagy pofon a hatalomnak, hogy a magyar egészségügy jövőjét jelentő fiatal orvosok dominálnak azok közt, akik tagjai maradtak a Magyar Orvosi Kamarának (MOK) – állította Kincses Gyula, a MOK elnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Mindezt látva, a kormány már úgy kommunikál, nem is fontos, miként döntenek az orvosok a kamarai tagságukkal kapcsolatban. Az egészségügyért felelős államtitkár Takács Péter szerint indifferens, hogy hányan maradnak a MOK tagjai. Szerinte ez nem kudarc vagy a siker dimenziójába tartozik, ugyanis nem a kamara megszüntetése volt céljuk. Ez a kétnapos parlamenti „gyorstalpaló szavazás alkalmával” még nagyon nem így látszódott.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek