EUR: 385,03 Ft
USD: 356,11 Ft
CHF: 388,26 Ft
GBP: 437,87 Ft
RON: 77,82 Ft
RSD: 3,28 Ft

Mai névnap:

Mindent az egyenjogúságért! Női pilótákat képez az egyik fapados

Életmód
10perc.hu
2 hete
Kiemelt kép: Freepik

A Wizz Air kadétprogramot indított azon 18. életévüket betöltött hölgyek számára, akik kizárólag pilótaként szeretnék leélni az életüket.

Tudja, hogy hány női pilóta repked a világban? Nos, világszerte a kereskedelmi járatok pilótáinak mindössze 5 százaléka nő, és az egyik legismertebb fapados társaság úgy döntött, szeretne javítani az arányokon. A Wizz Air kadétprogramot indított azon 18. életévüket betöltött hölgyek számára.

A "She Can Fly" pilótaakadémiai program egyedülálló, egyszerű és pénzügyileg is kedvező lehetőséget biztosít azoknak, akik a Wizz Air kereskedelmi járatainak pilótái szeretnének lenni. A képzési program - amelyre pilótatapasztalat nélküli jelentkezőket is várnak - 18 hónapig tart, és a magyarországi Trener Flight Academy együttműködésével zajlik.

A kadétok számára a tanfolyam pénzdíjas, a kezdetén 800 eurót kell befizetniük, a fennmaradó 60 668 eurót a Wizz Air előlegezi meg, amennyiben a jelentkező a képzés ötödik hónapját követően megfelel az előírt követelményeknek. A tandíj összegét a kadétok a sikeres pilótavizsga után hat év alatt, egyenlő részletekben fizethetik vissza.