395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Ez az igazi nagycsalád! Ötös ikreket szült egy hétgyermekes anyuka

10perc.hu
2023. 02. 15.

Egy brit–lengyel házaspár nemrég bővítette egyébként is népes családját, az újszülöttek a várandósság hetedik hónapjában, császármetszéssel jöttek világra.

Igazi szenzáció! Egy lengyel–brit párnak, Dominika és Vince Clarke-nak a lengyelországi Krakkói Egyetemi Kórházban születtek ötös ikrei – írta az msn.com. Az új jövevények a Charles Patrick, Henry James, Elizabeth May, Evangeline Rose és Arianna Daisy nevet kapták. Az újszülöttek a várandósság hetedik hónapjában, császármetszéssel jöttek világra.

„Egy ilyen terhesség 52 millióból egyszer fordul elő. Matematikus vagyok, szeretem az ilyen statisztikákat. Még a lottónyereménynek is nagyobb az esélye” – mondta az anyuka.

Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, az elmúlt 10 hétben a férj, Vince otthon maradt, és vigyázott a másik hét gyermekükre, míg Dominika megfigyelés alatt maradt a kórházban. Ryszard Lauterbach professzor arról számolt be, hogy a három lánygyermeknek légzéstámogatásra volt szüksége, míg a két fiúnak gépi lélegeztetésre. „Most mind az öt csecsemő légzéstámogatást kap: ez nagyobb reményt ad arra, hogy a tüdő jobban és gyorsabban fejlődjön” – mondta az orvos.

Főkép forrása:
msn.com/EPA

További cikkek