395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Dubajban minden árszinten talál magának szállást és programot mindenki

10perc.hu
2023. 03. 26.

A kedvelt világvárosban akár már 200 ezer forinttól van szállás, az árak a szolgáltatások színvonalától és a központtól lévő távolságtól függenek elsősorban.

Noha sokan elérhetetlen álomnak tartják, hogy egyszer eljussanak Dubajba, mégis egyre több magyar utazik el az Egyesült Arab Emirátusok talán legismertebb, de mindenképpen legkedveltebb világvárosába. Ma már egyébként nem elérhetetlen úti cél Dubaj – mindössze 5 és fél vagy 6 órás repülőút –, és ha az árfekvéseket nézzük, néhány jóval közelebb található üdülőhelynél még akár olcsóbb is.

Persze azért egy itt eltöltött nyaraláshoz mindenképpen megfelelő anyagi tartalékkal is rendelkeznie kell valakinek. Ugyanakkor abban is biztosak vagyunk, hogy ha valaki egy hetet mondjuk eltölt Dubajban, és nem állandóan megy és nézelődik, hanem pihen is a tengerparton, akkor akár öt-hat alkalommal is visszatérhet ide, még mindig bőven akad majd olyan látnivaló, amit korábban nem keresett fel.

Korábbi riportjainkban nyilatkozó, immár kint élő magyarok segítségével most azoknak szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, akik turistaként szeretnék felkeresni Dubajt. A világvárost jelenleg három légitársasággal kereshetjük fel, sőt, Abu Dzabi is lehet a repülőút célja, ugyanis folyamatosak az ottani reptérről a transzferek Dubajba.

A repülőjegyek árai nagyon változóak, az azonban biztos, hogy a Wizzair a legolcsóbb, a Fly Dubai minden szempontból középkategória – sokan az előbbinek a jobban felszerelt változatának tartják –, míg az Emirates a felső kategória. Van olyan nap, amikor a fapados járaton kifelé utazáshoz 30 ezer alatt is tudunk jegyet foglalni, de mindig a visszaút árával együtt érdemes kalkulálni.



Ha valaki Abu Dzabiban száll le, ő akár taxival – 200-300 dirham az út –, vagy a különböző társaságok transzferjárataival juthatnak el Dubajba. Falusi László már kint alapította az idegenvezetésre és programszervezésre épülő cégét, amely kizárólag magyar turistákkal foglalkozik. A cég transzferjáratai a reptérről a szállás címére viszik, majd a nyaralás végén a hoteltől a reptérre szállítják ki a szolgáltatásra jelentkezőket. Az ár bőven a kifizethető kategória alatt van, ugyanis egy út távolságtól függően 15 dollártól indul fejenként.

Dubajban ismeretlen fogalom a szálláshiány. Tóth Balázs segítségével gyűjtöttünk össze különböző árkategóriájú szálláslehetőségeket. „Itt arra is lehetőség van, jómagam is ezt csinálom, hogy nem hotelszobát ajánlok ki a magyar turistáknak, hanem bérelhető appartmanokat. Ezek a maguk háromszáz és négyszáz dolláros napi ár mellett a népesebb családoknak vagy baráti társaságoknak jobb inkább” – állította a lassan már két esztendeje Dubajban élő fiatalember.

Természetesen olyan szállás is van, amely kicsit távolabb van a központtól. Ilyen például a belvárostól 7,5 kilométerre fekvő alkoholmentes Admiral Plaza Hotel, ami ideális választás családok és üzleti vezetők részére egyaránt. A hotel légkondicionált szobákat kínál ingyenes Wi-Fi-hozzáféréssel és reggelivel, míg az árfekvése 200-300 ezer forint öt napra.



Aki többet képes áldozni arra, hogy közelebb legyen Dubaj központjához, annak Balázs a négycsillagos Atana Hotelt ajánlja, mely a Sheikh Zayed Road mentén helyezkedik el. A Dubai Internet City metróállomás 3 perces sétával elérhető, míg a Mall of Emirates bevásárlóközpont, Dubaj egyik legforgalmasabb plázája alig 5 percre, a legközelebbi strand a szállodától hozzávetőleg 3 km-re található.

A WiFi és a parkolás a szálloda őrzött parkolójában ingyenes. Modern berendezésű, tágas kétágyas- és családi szobák, valamint 1-2 hálószobás lakosztályok közül választhatnak a vendégek. A szobák árai itt már egy kategóriával magasabbak, időszaktól függően 300-400 ezer forint öt-hét napra, és ebben a reggeli is benne van.

Akik számára nem számít a szállás költsége, annak a Wyndham Dubai Marina előkelő szálloda a legideálisabb választás az Arab-tengerre és a Dubai Marina negyedre nyíló lélegzetelállító kilátással. A szállás ingyenes transzferszolgáltatást biztosít a strandra, a bevásárlóközpontokhoz, a metróállomáshoz és más látnivalókhoz. A wifi a szálloda egész területén ingyenes.

A szállás 493 légkondicionált szobája ülősarokkal, síkképernyős TV-vel, minibárral, íróasztallal, iratszéffel, valamint tea- és kávéfőzővel rendelkezik. A fürdőszobákban zuhanyzó és kád, valamint ingyenes piperecikkek biztosítottak. Természetesen mindezért mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, ami átlagosan félmillió forint körüli árat jelent.

A strand 7 perces, a Dubai villamos- és JLT metróállomás pedig 10 perces sétára fekszik a hoteltől. A szállodától a főbb üzleti negyedek és híres látnivalók könnyen elérhetők, az Expo 2020 kiállítási központ pedig 17 perces autóútra található. A Dubaj nemzetközi repülőterétől 30 percnyire fekvő szálláshely helyszíni parkolást kínál.



Ha már a szállás megvan, jöhetnek a programok. Falusi László főleg háromféle lehetőséget kínál a magyar turisták számára. Mint mondja, a sikerhez nagyon fontos egy napra kész árakat is tartalmazó közösségi oldal – Dubai Neked –, amit folyamatosan hirdet a Facebook-on. Jelenleg ez a legjobb kapcsolódási pont a Magyarországon élő, de Dubajba készülő emberekkel.

Mint mondta, nagyon népszerű a háromnapos programcsomagjuk, melyet elsősorban azok választanak, akik minél gazdaságosabban szeretnék Dubajt felfedezni. Ennek fejenként 170 dollár az ára, és a benne lévő Szafarin biztosított vacsorán kívül más étkezés nincs benne.

„Itt elsősorban a délutánok és az esték kerülnek a célkeresztbe, míg délelőtt szabadprogramot vagy strandolást javaslunk vendégeinknek. Az első nap a régi várost nézzük meg, miközben felkeressük az arany-, és a fűszerpiacot, valamint a bazárt, ahol kedvére alkudozhat mindenki. Este egy tradicionális hajón élvezhetik Dubaj fényeit, majd utána transzferrel visszaszállítunk mindenkit a szállásra” – árulta el Falusi László.

A második nap új Dubai városnézése után jön a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa, melynek a 124 és 125 emeletéről pazar látvány tárul mindenkinek a szeme elé. A harmadik nap délutánján pedig jöhet a szafari sivatagi dzsippeken. A program keretein belül lehetőség van a sivatagban tevegelni, homokdeszkázni, qaudozni, majd jön a show műsorral fűszerezett, több fogásos vacsora.



„A fejenként négyszáz dollárba kerülő ötnapos program kiegészül többek között egy kirándulással Abu-Dhabiba, ahol városnézés mellett egy túra keretén belül megnézzük a Sheikh Zayed mecsetet, a Yas Marina Circuit-ot, valamint meglátogatjuk a Ferrari World shopot. Aki akar külön költség ellenében szétnézhet a Ferrari World témaparkban is” – ismertette a kint élő magyar férfi.

Itt van idő arra, hogy a negyedik napon, a Burj Khalifa-látogatás mellett mindenki nézelődhessen vásároljon a Dubai Mall-ban, és sötétedés után megnézze a zenés fényjátékot a Dubai Fountain-en. Az ötödik nap a hotelből való kijelentkezést követően közös látogatás a Mall of Emirates-be, illetve mindenki kipróbálhatja a dubaji metrót – inkább magasvasút –, ami a világ leghosszabb önvezető metróvonala, érdekes mozgó járdákkal.

De összeraktak egy nyolcnapos programot is májusra, amit repülőjegyekkel – Wizzair – és szállással – A Marinán található Stella Di Mare 5 csillagos hotel – kínálnak, mely két fő részére jelenleg 799.000 Ft. Az árban az egymás mellé szóló repülőjegyeken és a svédasztalos reggelin kívül minden benne van, ami az ötnapos programban kínálnak.



Falusi László ugyanakkor felhívja mindenki figyelmét, hogy az árak változhatnak a piaci körülmények miatt, azaz ha valami ma még ennyibe kerül, az pár nappal később már nem. Ugyanakkor öt esztendeje épített cégén keresztül rengeteg kedvezményt tud a hoteleknél biztosítani a magyar turisták számára.

"A már említett Atana hotelben bizonyos időszakokban akár 210 ezerért is tudunk szállást biztosítani, illetve a kiépített kapcsolataimon keresztül akár hat főnek szerzünk a Marinán tökéletes apartmant 180 dollárért fejenként. És akkor még nem szóltam azokról a hotelekről, amelyekben akár tízezer forintért éjszakázhatnak személyenként. Kifejezetten büszke vagyok a csapatomra, hogy áldozatos munkával mindezt el tudtuk érni, ugyanis itt kint azért nem dobálják a kedvezményeket az ember után" - állította Falusi László.

Főkép forrása:
Pixabay
Címkék:
#Dubaj

További cikkek