2025. 07. 16.

399.90 Ft

344.68 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Az Év Étterme és az Év Pizzája is Budapesten kívül található

Az Év Étterme és az Év Pizzája is Budapesten kívül található
10perc.hu
2025. 06. 17.
Fotó: Dining Guide (Facebook)

A 2025-ös Dining Guide gálán a Pajta lett az Év Étterme, az Év Legjobb Pizzája díjat pedig az encsi Anyukám Mondta nyerte el.

Az őriszentpéteri Pajta Étterem kapta az Év Étterme díjat a Dining Guide 2025-ös gáláján, amelyet hétfő este tartottak a budapesti Várkert Bazárban. Az étterem tavaly Michelin-csillagot is szerzett, így idén duplázott: „a legrangosabb hazai szakmai díjat” is elnyerte – számolt be a Dining Guide beszámolója alapján többek között a Népszava is.

A Dining Guide Év Étterme Gálán a Best Of The Best címet idén is a Stand étterem őrizte meg. A vidéki vendéglátóhelyek sikere itt nem ért véget: az Év Legjobb Pizzája is vidéken készül, az encsi Anyukám Mondta étteremben. Az étterem elsőként nyerte el az újonnan alapított díjat, amely a hazai pizzériák emelkedő színvonalára reagál.

„A hazai pizzériák kínálata nagyon sokszínű és egyre magasabb színvonalú, elmondható, hogy a TOP pizzériáink már nemzetközi szinten is jól teljesítenek” 

– mondta Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója. Hozzátette: az elmúlt évek legnépszerűbb alternatív vendéglátóhelyei a pizzériák, és több csúcsminőségű hely kisebb településeken működik.

A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz ezentúl TOP50 pizzéria-ajánlással is kiegészül, jelezve, hogy új fejezet nyílt a hazai gasztrotérképen. 

„Egyes helyek bezárnak, mások szinte hónapok alatt futnak fel. Ezért kiemelten fontos, hogy a végső értékeléseknél a legfrissebb állapotokat tükrözzük” 

– hangsúlyozta Herczeg.

Díjazottak:

  • Év Étterme: Pajta (Őriszentpéter)

  • Év Legjobb Pizzája: Anyukám Mondta (Encs)

  • Év Szerethető Étterme: Alelí Budapest

  • Év Fenntartható Étterme: SALT

  • Év Ifjú Séftehetsége: Tóth Keve (Casa Christa)

  • Év Szervizembere: Becker Gábor (Kollázs Brasserie & Bar)

  • Év Sommelierje: Kiss Ferenc (Alelí Budapest, Bibo Budapest)

A Dining Guide, bár a Michelin Guide előszobájának is tekintik, nem hasonlítja össze a magyar és nemzetközi éttermeket, hanem a hazai közönség tájékozódását segíti.

TOP 10+2 étterem: Platán Gourmet Étterem, Rumour by Rácz Jenő, Pajta, 42 Restaurant, SALT, Babel Budapest, Essência Restaurant, Sauska 48, Borkonyha, Costes Downtown, Spago Budapest, Costes Restaurant.

Címkék:

További cikkek

Friss cikkek

Népszerű cikkek

Budapest

Kapcsolódó cikkek