A légiutas-kísérők nemcsak a fedélzet biztonságáért felelősek, hanem gyakran ismerik a repülés alatt alkalmazott étkezési praktikákat is - tájékoztat a Roadster. A szakemberek elárulták, mik azok az ételek és italok, amelyeket jobb, ha kerülünk a levegőben.
1. Csapvíz (kávéval és teával együtt)
A csapvíz fogyasztása nem ajánlott, mivel a repülők víztartályai nem mindig megfelelően tiszták. „Soha nem ittam csapvizet” – mesélte Sue Fogwell, aki 22 évet töltött légiutas-kísérőként. A víztartályokban előfordulhatnak kólibaktériumok, viszont a kávét és a teát is ebből készítik. Fogwell azt javasolja, ha kávét szeretnénk, inkább a terminálon vásároljunk, vagy válasszunk szénsavas italt, például kólát.
2. Gázkeltő hatású ételek
A légnyomás változása repülés közben kellemetlen hatással lehet a gyomrunkra. A hét évet légiutas-kísérőként dolgozó Josephine Remo figyelmeztet, hogy a hagyma, kelkáposzta, bab, vörös hús, lencse, glutén és brokkoli fogyasztása puffadást okozhat. A szénsavas italok is hasonló gyomorpanaszokat válthatnak ki, így ezeket is érdemes elkerülni.
3. Bloody Mary
Bár sokan kedvelik a Bloody Mary koktélt, repülés közben nem ajánlott fogyasztani a magas nátriumtartalom miatt. A túl sok só puffadást és kiszáradást okozhat. Fogwell javaslata szerint, ha nem tudunk lemondani a koktélról, mindig vízzel váltogassuk a kortyokat, hogy elkerüljük a dehidratációt.
A légiutas-kísérők tapasztalatai tehát segíthetnek abban, hogy egészségesebben és komfortosabban éljük meg a repülést. Ha legközelebb úton vagyunk, érdemes ezeket a tippeket megfontolni, hogy elkerüljük a kellemetlen pillanatokat a levegőben.