A zserbó egy igazi nagymama-féle sütemény, amit szinte mindenki szeret, és karácsonykor is elengedhetetlen az ünnepi asztalról. A rétegek közötti baracklekvár, dió és finom tészta mellett a csokimáz adja meg az igazi csúcsot. Azonban mi történik, ha nincs otthon étcsokoládé vagy tortabevonó? Borbás Marcsi trükkje segít, hogy a zserbó teteje mégis olyan ízű legyen, mintha a nagymama készítette volna.
A megoldás egy házi csokimáz, amit könnyedén el tudunk készíteni kakaóporból. A recept egyszerű: először is forrósítsunk fel egy kevés vizet. Ezután egy tálba mérjük ki három evőkanál cukrozatlan kakaóport, három evőkanál porcukrot és egy evőkanál olajat. Az olaj biztosítja a fényes végeredményt. Amint a víz felforrt, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a kakaós keverékhez körülbelül hat evőkanál forró vizet. A vizet apránként adagoljuk, hogy elérjük a megfelelő állagot: selymes, picit folyós, de sűrű csokimasszát kapjunk, amit rákenhetünk a zserbóra.
Az eredeti cikk a Mindmegette oldalán olvasható.