A karácsonyi időszak elengedhetetlen fűszerei nemcsak az étkezéseinket varázsolják ínycsiklandóbbá, hanem számos jótékony hatással is bírnak.
A szegfűszeg például a forralt bor egyik alapvető összetevője, és gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert. A kardamom, mely a gyömbérfélék családjába tartozik, torokfájásra, emésztési zavarokra ajánlott, míg a szerecsendió a reumás fájdalmak enyhítésére lehet hasznos. A fahéj baktérium- és vírusölő hatásával segíthet a megfázás kezelésében, míg az ánizs görcsoldó és emésztést segítő hatású. A gyömbér pedig nemcsak az emésztést javítja, hanem a hideg téli napokon az átfagyott lábakra is remek gyógymód lehet. Fűszerezz bátran és élvezd a karácsonyi ételek egészségre gyakorolt jótékony hatásait!
Az eredeti cikket elolvashatja a Mindmegette oldalán.