Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Valóban nincs koffein a Coca-Colában?

10perc.hu
2024. 10. 23.
Valóban nincs koffein a Coca-Colában?

Az utóbbi időben felmerült a kérdés, hogy a Magyarországon kapható Coca-Cola valóban tartalmaz-e koffeint.

A Player egyik olvasója arra hívta fel a figyelmet, hogy a hazai változatok címkéjén nem koffein, hanem „koffeinaroma” szerepel. Ez némi zavart keltett, mivel a nemzetközi gyakorlat szerint a Coca-Cola koffeintartalmú üdítőként ismert - írta a Player.

A Coca-Cola Magyarország megerősítette, hogy a hazai Coca-Cola változatokban továbbra is van koffein, azonban a mennyisége alacsonyabb. Mint elmondták „az eredeti ízű Coca-Cola tartalmaz koffeint, de 100 ml-ben kevesebb, mint 15 mg-ot, ezért ez mint hozzáadott aroma, nem mint funkcionális összetevő jelenik meg”, Ez az oka annak, hogy a magyar változatokon „koffeinaroma” szerepel.

A vonatkozó szabályozás értelmében, ha egy ital koffeintartalma nem éri el az 150 mg-ot literenként, akkor a címkéken csak „koffeinaroma” jelölést kell feltüntetni, és nincs szükség a koffeintartalom pontos megadására.

Azoknak, akik teljesen koffeinmentes italt keresnek, elérhető a Koffeinmentes Zero Cola, amely egyáltalán nem tartalmaz sem koffeint, sem koffeinaromát, így azok számára is megfelelő, akik érzékenyek a koffeinre.

Vagyis a magyar Coca-Cola valóban tartalmaz koffeint, csak alacsony mennyiségben, így az a címkéken „koffeinaroma” néven szerepel.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek