Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Hogyan segítheted a madarakat télen?

10perc.hu
2024. 10. 20.
Hogyan segítheted a madarakat télen?

Ősszel és télen a madarak egyre nehezebben találnak táplálékot, ezért sokan már most elkezdenek élelmet tenni a madáretetőkbe.

Azonban nemcsak a madarak lakmároznak szívesen ezekből, hanem más állatok, mint a mókusok és a rókák is, akik gyakran elcsenik előlük az ételt. Ez komoly gondot jelenthet a madarak számára, hiszen egyre nehezebb számukra élelmet találni, és az elmúlt 40 évben minden hatodik madár elpusztult valamilyen okból kifolyólag – közölte a Femcafe.hu oldala.

A madarak túlélését a rovarok számának drasztikus csökkenése is veszélyezteti. A rovarok száma az elmúlt 20 évben 80%-kal csökkent, ami az élőhelyek elvesztésének és az éghajlatváltozásnak köszönhető. A rovarok hiánya a madarak éhezéséhez vezet, hiszen táplálékuk egyre kevesebb.

Azonban van egy egyszerű módszer, amellyel megvédhetjük a madaraknak szánt eleséget a hívatlan vendégektől. Ha chiliport szórunk a madáreleség tetejére, távol tarthatjuk a mókusokat és rókákat, miközben a madarak gond nélkül elfogyasztják az ételt. A madarak ugyanis immunisak a chili melegére.

A legjobb eleség a madarak számára földimogyoró, magvak, lisztkukac és különféle gyümölcsök, mint például alma vagy körte. A feketerigók különösen kedvelik ezeket a gyümölcsöket, így érdemes ilyen táplálékkal kedveskedni nekik a hideg hónapokban is.

További cikkek