Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Égető orvoshiány: már Facebookon próbálnak toborozni

10perc.hu
2024. 10. 16.
Égető orvoshiány: már Facebookon próbálnak toborozni

Az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény súlyos orvoshiánnyal küzd, különösen ortopédia, neurológia és nőgyógyászat terén.

Az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény súlyos orvoshiánnyal küzd, ami jelentősen megnehezíti a betegellátást. Bárány Zsolt, az intézmény igazgatója, közösségi média platformon keresztül hívta fel a figyelmet a kialakult helyzetre. A bejegyzésében kifejtette: "Ha valakinek, akkor Önöknek bizonyosan nem kell ecsetelnem, milyen orvoshiánnyal küzdünk itt a Romicsban."

A legnagyobb szükség az ortopédia, neurológia, diabetológia, reumatológia, nőgyógyászat, szemészet és urológia területén van, ahol "különösen sürgető az orvosok felvétele" – hangsúlyozta az igazgató. A hagyományos toborzási módszerek, mint például a hirdetések és a közvetlen kapcsolatokon keresztül történő fejvadászat, eddig nem hozták meg a várt eredményt.

Bárány Zsolt rendhagyó lépésre szánta el magát, és kivételesen engedélyezte a kommentelést a bejegyzése alatt, abban bízva, hogy minél többen megosztják az "álláshirdetést". Indoklása szerint "Helyzetünk a fent felsorolt szakrendelések esetében több, mint kétségbeejtő."

Ez nem az első alkalom, hogy az igazgató a közösségi médián keresztül kommunikál az egészségügyi ellátás kihívásairól. Korábban, a nyár folyamán is hangot adott csalódottságának Takács Péter egészségügyi államtitkár egy kijelentésére reagálva. Az érdi szakrendelő, amely mintegy 120 ezer ember ellátásáért felelős, már korábban is küzdött személyzeti problémákkal, és a helyzet sürgeti a változtatást - írt az esetről a penzcentrum.hu.


További cikkek