Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Őszi poloskainvázió: természetes módszerek az elűzésre

10perc.hu
2024. 09. 19.
Őszi poloskainvázió: természetes módszerek az elűzésre

Őszi poloska invázió esetén próbálja ki a citrusolajat, fokhagymát, ecetet vagy sört. Természetes módszerek, amik elűzhetik a büdösbogarakat.

Ősszel egyre gyakrabban találkozhatunk a poloskákkal, amelyek lakásainkban keresnek menedéket. Az ősz a legnehezebb időszak, amikor a büdösbogarak és pókok egyaránt otthont keresnek a házakban. Szerencsére léteznek természetes módszerek, amikkel elűzhetjük ezeket a rovarokat – írja a Dívány HelloVidék cikke alapján.

A szélsőséges időjárás kedvez a poloskák szaporodásának, ezért érdemes időben felkészülni az invázióra. Az alábbi természetes módszerekkel csökkenthetjük a poloskák jelenlétét:

  • Citrusok: A poloskák nem bírják a citrom vagy narancs erős illatát. Csepegtessünk citrom- vagy narancsolajat az ablakpárkányra, vagy hígítsuk fel vízben, és permetezzük a poloska által érintett területekre.

  • Fokhagyma és chili: A büdös bogarak nem kedvelik a büdös illatokat sem. Keverjünk össze két-három gerezd fokhagymát és egy-két friss chilipaprikát vízben, majd spricceljük a keveréket a problémás helyekre. Ez a módszer a levéltetvek ellen is hatékony.

  • Ecet: Az ecetes víz szintén hatékonyan távol tarthatja a poloskákat.

  • Sör: A poloskák vonzódnak a sörhöz. Helyezzünk egy pohár sört olyan helyre, ahol gyakran találkozunk velük, hogy csapdába ejtsük őket.

Ezek a természetes módszerek segíthetnek csökkenteni a poloskák számát otthonunkban és elkerülhetjük a kemikáliák használatát.

Főkép forrása:
Vegyszermentes kertek Facebook oldala

További cikkek