Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Már kapható Olaszországban a vegán Nutella

10perc.hu
2024. 09. 04.
Már kapható Olaszországban a vegán Nutella

Olaszországban megjelent a Ferrero által forgalomba hozott vegán Nutella, amely a népszerű csokis mogyorókrém növényi alapú változata.

Az olasz élelmiszeripari óriás, a Ferrero kedden bejelentette, hogy az új vegán Nutella, a Nutella Plant-Based mostantól elérhető az olasz üzletekben - közölte a turizmusonline.

A növényi alapú krém 350 g-os kiszerelésben, 4,49 eurós kiskereskedelmi áron vásárolható meg.

A piacra dobás időpontja nem véletlen: éppen egybeesik a Nutella 60. születésnapjával, amelyet Olaszországban 1964-ben ünnepeltek.

A Nutella Plant-Based krém laktózérzékenyek számára is alkalmas, mivel a tejet növényi eredetű összetevőkkel, például csicseriborsóval és rizssziruppal helyettesíti. Az új termék célja, hogy megőrizze az eredeti Nutella ízét és állagát. Az új vegán krém zöld fedője alapján könnyen felismerhető, és ezen a héten kezd el megjelenni a szupermarketek polcain Olaszországban, Franciaországban és Belgiumban. A tervek szerint 2025-ben más európai országokban is elérhetővé válik.

A Ferrero hangsúlyozza, hogy a Nutella Plant-Based gluténmentes, és a Vegetáriánus Társaság „Vegán jóváhagyott” minősítéssel rendelkezik. Bár a Nutella az elmúlt években kritikákat kapott pálmaolaj-összetevője miatt, a Ferrero biztosítja, hogy csak 100 százalékban tanúsított, fenntartható pálmaolajat használ, amelyet a hagyományos pálmaolajtól az egész ellátási láncban elkülönítve tartanak.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Olaszország

További cikkek