Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Indul a műanyagmentes július

10perc.hu
2024. 07. 01.
Indul a műanyagmentes július

A minden évben júliusban megrendezésre kerülő kampány célja a műanyagfogyasztás csökkentése.

A Műanyagmentes Július egy globális kampány, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a műanyagszennyezés problémájára, és ösztönözze az embereket az egyszer használatos műanyagok csökkentésére. A kampány 2011-ben indult Ausztráliában, azóta pedig a világ minden tájára elterjedt - írta meg a greendex.

A Műanyagmentes Július remek alkalom arra, hogy elkezdjünk kevesebb műanyagot használni, és fenntarthatóbbá tenni életünket.

Tippek júliusra:

  • Vidd magaddal a saját bevásárlótáskádat és kulacsodat. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy csökkentsd a műanyagzacskók és -palackok használatát.
  • Válassz műanyagmentes termékeket. Egyre több üzletben kaphatók műanyagmentes alternatívák a mindennapi termékekre, mint a sampon, a fogkrém és a dezodor.
  • Kerüld az egyszer használatos műanyagokat. Mondj nemet a szívószálakra, a műanyag evőeszközökre és a műanyag tányérokra.
  • Készítsd el a saját ételeidet és italait. Így jobban ellenőrizheted, hogy milyen összetevőket használsz, és elkerülheted a műanyag csomagolást.
  • Támogasd a műanyagmentes vállalkozásokat. Sok olyan vállalkozás van, amely elkötelezett a műanyagmentesség mellett. Vásárolj tőlük, ha teheted.


Hirdetés

További cikkek