A tudatosvasarlo.hu cikkében olvashatunk arról, hogy számos konzerv ételben biszfenol A (BPA) hormonkárosító anyagot találtak, amely komoly egészségügyi kockázatokat jelenthet.
Csilisbab? Csemege kukorica? Sűrített paradicsom? Ha nem szeretnénk hormonkárosító anyagokkal etetni a családot, jobb ha kerüljük a konzerveket: számos konzerv ételben találtak ugyanis biszfenol A-t a német Stiftung Warentest fogyasztói szervezet munkatársai. A tesztelt termékek több mint harmada itthon is kapható. Mondjuk, hogyan lehet lekerülni, mit együnk helyette.
15 készételt, 10 paradicsomkonzervet, 10 tonhalkonzervet, 10 kókusztejet, 7 borsó és répa konzervet, illetve 6 sűrített tejet vizsgáltak a német szakértők. 58 mintából 51-ben, azaz a termékek közel 90%-ában mutatták ki az igazoltan hormonkárosító biszfenol-A, a BPA jelenlétét.
Ha kíváncsi vagy melyik konzerveket érdemes elkerülni, akkor a további részleteket elolvashatod a tudatosvasarlo.hu-n.