Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Borzalmas adat! Több ezer magyar férfi szenved tőle

10perc.hu
2024. 05. 18.
Borzalmas adat! Több ezer magyar férfi szenved tőle

Egy felmérés szerint a férfiak mindössze 9 százaléka beszél a merevedési gondjairól, holott a 40 év feletti férfiak 40%-át érintheti ez a probléma.

Nem kéne sok esetben szemérmeskednünk, mert ezzel maximum csak eltitkoljuk a fennálló gondokat, de semmiképpen sem segítünk azon. Egy friss felmérés szerint a férfiak csupán 9%-a beszél merevedési zavarokról, noha ez a probléma a 40 év feletti férfiak 40%-át érinti. Ez aggodalomra ad okot az egészségügyi párbeszéd hiánya és a lehetséges komplikációk kockázata miatt - írja a Daily Mail.

A merevedési zavarok mellett számos más péniszprobléma is létezik, amelyek gyakrabban fordulnak elő, mint azt sokan gondolnák. Például a pénisztörés esetén - egy fájdalmas sérülés, ami általában szex közben történik - sok férfi napokig halogatja az orvoshoz fordulást. A túl sok Viagra bevétele is komoly problémákhoz vezethet, például elhúzódó erekcióhoz, ami orvosi beavatkozást igényelhet.

Az Egyesült Királyság néhány vezető orvosszakértője segítségével összeállított útmutató rávilágít néhány gyakori péniszproblémára és kezelésükre. Ilyen például a Peyronie-kór, amely akár 45 fokos görbületet is okozhat az erekciós péniszben. A kezelések között szerepelhet nyújtás vagy potencianövelő gyógyszerek alkalmazása.

Egy másik állapot a hypospadia, amelyben a húgycsőnyílás nem a pénisz végén helyezkedik el. Évente körülbelül 2000 fiú születik ezzel az állapottal az Egyesült Királyságban. A korai magömlést illetően pedig becslések szerint a brit férfiak mintegy 30%-át érinti ez a probléma. A merevedési zavarok mögött állhatnak szívvel kapcsolatos problémák is. Az artériák érelmeszesedése csökkentheti a vér áramlását és így előidézhet merevedési zavarokat.

Címkék:
#Egészség

Hirdetés

További cikkek