388.88 Ft

361.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Egyre kevesebb húst fogyasztanak a németek

10perc.hu
2024. 04. 28.
Egyre kevesebb húst fogyasztanak a németek

Évről évre csökken a húsfogyasztás Németországban.

A németek tavaly ismét kevesebb húst fogyasztottak, mint az azt megelőző évben, ezzel újabb rekordot döntöttek a húsfogyasztás csökkenése terén. A mezőgazdasági miniszter a változásban rejlő üzleti lehetőségekre hívta fel a figyelmet - közölte a prove.hu.

A csökkenő húsfogyasztás mögött valószínűleg a változó étkezési szokások, a húsfogyasztás egészségre, környezetre és éghajlatra gyakorolt negatív hatásaival kapcsolatos növekvő tudatosság áll. A németek egyre jobban figyelnek az egészségükre, a környezeti hatásokra és az állatjólétre, és ez tükröződik az étrendjükben is.

A húsfogyasztás csökkenése nem egyenletes: marhahúsból és borjúból a legtöbbet, 6,3%-kal csökkent a fogyasztás, míg disznóhúsból 2,1%-kal kevesebbet ettek a németek. A csirkefogyasztás viszont 12,2 kilogrammról 13,1 kilogrammra nőtt.

Cem Özdemir német agrárminiszter szerint a mezőgazdaságnak, a kereskedelemnek és a politikának együttesen kell alkalmazkodnia a változó fogyasztói igényekhez. Lehetőséget lát a növényi alapú termékek piacának bővülésében, ami új bevételi forrást jelenthet az állattenyésztők számára is. A húsfogyasztás csökkenése azonban nem mindenkinek hoz örömet. A Németországi Húsgyártók Szövetsége szerint az államnak nem kellene beleszólnia az emberek étkezési szokásaiba.

Az alternatív fehérjeforrások piaca Németországban ígéretes jövővel kecsegtet. A HappyCow legfrissebb listája szerint Berlin a második leginkább vegánbarát város a világon.

További cikkek