Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Többen utaztak a téli szünetben, ezek voltak a legnépszerűbb úti célokat

10perc/MTI
2024. 01. 23.
Többen utaztak a téli szünetben, ezek voltak a legnépszerűbb úti célokat

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) adatai szerint a téli szünetben 6 százalékkal többen utaztak, mint egy évvel korábban. A főváros után a Balaton és a Mátra-Bükk térsége volt a legnépszerűbb úti cél.

A téli vakáció alatt 6 százalékkal többen indultak pihenni, mint ilyenkor egy évvel korábban. A főváros után a Balaton, valamint a Mátra-Bükk térsége volt a legnépszerűbb úticél a vendégek körében december 22. és január 7. között.

Budapest után a legkeresettebb úti cél a Balaton volt

itt 77 ezer vendég mintegy 205 ezer éjszakát töltött el. A Mátra-Bükk térséget pedig - ahol az ország legmagasabb pontját, a Kékestetőt és hazánk legszínvonalasabb sípályáját, a Mátraszentistváni Síparkot találjuk - több mint 50 ezren látogatták meg, és 120 ezer vendégéjszakát rögzítettek a szálláshelyek.

Szintén sokan, 26 ezren utaztak Debrecen és térségébe, ahol 75 ezer vendégéjszaka valósult meg. A téli szünet alatt is népszerű úti célnak számítottak a fürdővárosok. Közülük Hévízt keresték fel a legtöbben, azonban Hajdúszoboszlót és Zalakarost is sok utazó választotta.

A belföldi vendégektől érkező bevételek 14 százalékkal, a külföldiektől származó bevételek 6 százalékkal nőttek a tavalyi adatokhoz képest és megközelítették a 43 milliárd forintot. A NAV online kassza rendszerének adatai alapján a hazai vendéglátóhelyek 69,2 milliárd forintnyi bevételt könyveltek el a téli szünetben, ami 18 százalékkal magasabb, mint az egy évvel ezelőtti téli vakáció alatt.

További cikkek