Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A budapesti fiatalok fele kizártnak tartja, hogy valaha is saját lakása lesz

10perc.hu
2023. 10. 29.
A budapesti fiatalok fele kizártnak tartja, hogy valaha is saját lakása lesz

Az OTP és az Otpotthon.hu közös felmérése szerint a budapesti fiatalok fele nem lát esélyt arra, hogy hogy valaha is képes lesz saját ingatlanhoz jutni.

A fővárosi fiatalok 49 százaléka nem hisz abban, hogy valaha is képes lesz saját ingatlanhoz jutni – derül ki az OTP és az Otpotthon.hu közös felméréséből, amelyet a 444.hu ismertetett. A megyeszékhelyen lakó fiatalok fel ugyanilyen kilátástalannak látja helyzetét, a kisebb városokban a válaszadók 47 százaléka, falvakban 44 százalék tart ettől. A felmérés szerint abban, hogy 35 éves koruk előtt saját lakáshoz jussanak, mindössze a budapestiek 14 százaléka reménykedik.

Tény, más településeken ennél azért bizakodóbbak a fiatalok: a falusiak 24, a megyeszékhelyeken élők 22 százaléka számít arra, hogy 35 éves koráig saját lakása lesz, a kisebb városokban pedig tízből kilencen vélekednek így. Lipták Zsuzsa, az Otpotthon.hu ügyvezetője szerint nem várható, hogy az új CSOK jelentősen megbolygatja majd az ingatlanpiacot, és komoly árfelhajtó hatása sem lesz.

Az új családtámogatásról, a CSOK Plusz részleteiről a 10perc.hu korábbi cikkében olvashat.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek