393.25 Ft

363.68 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Kezdődik! Több kórházban is újra kötelező a maszkviselés

10perc.hu
2023. 10. 22.

Egyes hazai egészségügyi intézmények ismét kötelezővé tették a maszkviselést a koronavírus terjedése miatt.

A Jáhn Ferenc Dél-pesti Kórház, valamint az Ady Szakrendelőben a vezetőség is arra kéri a látogatókat és a hozzátartozókat, hogy viseljenek maszkot. Ezt a biztonságos betegellátás biztosításával indokolták.

,,Tisztelt Betegeink, hozzátartozók, kórházi látogatók! Kérjük önöket, hogy a biztonságos és folyamatos betegellátás biztosítása, valamint az intézményünkben fekvő betegeink érdekében szíveskedjenek maszkot viselni a kórházban, illetve telephelyeinken" – olvasható a közleményben.

Nem csak a fővárosban, vidéki kórházakban is hasonló lépésekre kényszerült a vezetés. „Intézményünk Ápolási Osztályán Covid–19 megbetegedés okozta halmozódás miatt, 2023.10.18-tól határozatlan ideig látogatási tilalom van érvényben” – írta a győri Petz Aladár Egyetemi Oktatókórház, majd csütörtökön már a maszkviselés visszatértéről adtak hírt, az ok a Covid-fertőzések számának növekedés, tudta meg az Ugytudjuk.hu.

Október 18-tól újra kötelező a maszkviselés a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban is. „Az akut légúti tünetekkel orvoshoz fordulók számának növekedése miatt a betegek és kísérőik számára visszavonásig újra kötelezővé tette az orrot és szájat is eltakaró maszk folyamatos viselését, a Rendelőintézetben és az intézmény valamennyi ambulanciáján, szakrendelésén, az ezekhez tartozó vizsgálókban, valamint a várakozó és közlekedő terekben” – írta ki közösségi oldalára az intézmény vezetése.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek