Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A faszénfogkrém a legújabb trend - de vajon hatékony? (x)

2023. 10. 09.
Szponzorált tartalom
A faszénfogkrém a legújabb trend - de vajon hatékony? (x)

Az Astute Analytica piackutató cég jelentése szerint a fogfehérítés piaca 2030-ig várhatóan közel 40%-kal fog növekedni.

A fogfehérítés természetes megoldásaként bemutatott faszénfogkrémek a fogfehérítés egy részét tehetik ki ezeknek az előre jelzett eladásoknak.

Mi az a fekete fogkrém?
A fekete faszénes fogkrém, gyakran fekete fogkrémnek is nevezik, aktív szénből készül, amelyet a faszénnek egy gáz, például argon vagy nitrogén jelenlétében történő hevítésével állítanak elő. Ez a kémiai reakció kis tereket, pórusokat hoz létre a faszénben, amelyek felfogják a vegyi anyagokat és a lerakódásokat.

Ezek a pórusok teszik tulajdonképpen az aktív szenet a mérgezések kezelésére alkalmassá. Ha az aktív szenet a méreganyagok lenyelését követő egy órán belül adjuk be, akkor segíthet csökkenteni azok felszívódását.

Az aktív szén fogkrém fehéríti a fogakat?
A faszén fogkrém állítólagos fehérítő hatása azon alapul, hogy képes elnyelni a fogak elszíneződéséért felelős molekulákat. A felületi foltok eltávolítása azonban csak átmeneti megoldás. A felületi foltok gyakori bűnösök közé tartozik a kávé, a vörösbor, a dohány és az erősen pigmentált élelmiszerek. Ezek a zománcrétegen lévő foltok általában megfelelő fogtisztítással vagy felületi fogfehérítő eljárásokkal eltávolíthatók.

A mélyebb belső foltok viszont a fog belsejéből származnak, és többek között a gyenge zománc, bizonyos gyógyszerek használata és trauma következményei lehetnek. Ezért, még ha a szénfogkrém el is távolítja a felszíni elszíneződéseket, a belső elszíneződések nem javulnak a zománcba behatoló fehérítő rendszer, például a peroxidos fehérítés nélkül.

A szénfogkrém tehát fehérítheti a fogakat, de csak részben. Használjon például Crest fogkrémek.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek