Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Itt az újabb TikTok-őrület: a csendes séta

10perc.hu
2023. 09. 18.
Itt az újabb TikTok-őrület: a csendes séta

A trendnek az a lényege, hogy az ember fül- vagy fejhallgató nélkül indul el otthonról, és nem is beszél telefonon senkivel, miközben gyalogol.

Egy új trend arra biztatja a tiktokosokat, hogy induljanak sétálni úgy, hogy nem hallgatnak közben se zenét, se podcastet, és nem is telefonálnak senkivel. Sokan arról számoltak be, hogy ez jó hatással van a mentális egészségükre - írja a Health.com.

Volt, aki arról számolt be, hogy bár az első 30 perc maga volt a "rémálom", egy idő után segített abban, hogy önvizsgálatot tartson és kreatívan gondolkozzon. Más azt mondta, úgy érzi, ilyenkor kiélesednek az érzékszervei.

Dr. Rael Cahn pszichiáter szerint valóban van alapja ennek a trendnek, mivel a zavaró tényezők kizárása tényleg jót tesz az agynak. Cahn elmagyarázta, hogy a csendes séta úgy működik, hogy az agyat kizökkenti az "alapértelmezett üzemmódú hálózatból".


Úgy indulnak sétálni, hogy nem hallgatnak közben se zenét, se podcastet, és nem is telefonálnak senkivel    Fotó: Freepik


Ez a kifejezés az agy azon képességére utal a hazipatika.com szerint, hogy el tudja képzelni a jövőt, valamint képes a múltbeli élményeken merengeni, és álmodozni. Ez viszont nem teszi azt lehetővé, hogy az emberek teljes mértékben tudatában legyenek a jelen pillanatnak és az aktuális környezetüknek.

Cahn szerint kutatások kimutatták, hogy a természetben való tudatos séta enyhítheti a szorongás és a depresszió tüneteit. Ha időt szánunk arra, hogy a jelenre koncentráljunk, az csökkentheti a vérnyomást és javíthatja az alvást is.

Főkép forrása:
Pixabay
Címkék:
#TikTok

Hirdetés

További cikkek