Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Osztrák rendőrök és hegyimentők mentettek ki tíz elcsigázott magyart az Alpok egyik csúcsáról

10perc.hu
2023. 08. 17.
Osztrák rendőrök és hegyimentők mentettek ki tíz elcsigázott magyart az Alpok egyik csúcsáról

A három család tagjaiból három felnőttből és hét gyermekből, illetve fiatalkorúból álló csoport a Karavankák legmagasabb hegyére, a 2236 méteres Hochstuhl-csúcsra indult el egy kiépített mászóútvonalon.

Egy bajba került tízfős magyar túrázócsoportot hoztak le a Karavankák-hegyláncról az Alpokban osztrák rendőrök és hegyimentők. Az osztrák rendőrség szerint a három család tagjaiból három felnőttből és hét gyermekből, illetve fiatalkorúból álló csoport a Karavankák legmagasabb hegyére, az osztrák-szlovén határon emelkedő, 2236 méteres Hochstuhl-csúcsra indult el egy kiépített mászóútvonalon.

A hatóságokat a csoport egy magyar barátja, egy 49 éves férfi értesítette este fél 11-kor, majd negyedórával később ismét arról, hogy a túrázók még mindig nem tértek vissza a hegyről. A riasztás nyomán két, jó helyismerettel rendelkező rendőr mászott fel értük a hegyre, ahol - az 1840 méter magas Bielschitza-nyereg térségében, észlelték is a már lefelé tartó útvonalon kimerült csoport lámpáit.

A végsőkig elcsigázott hegymászók végül a rendőrök segítségével sértetlenül eljutottak a legközelebbi menedékházhoz, ahonnét hegyimentők hozták le őket a völgybe. A karintiai rendőrség közleménye szerint a csoport vélhetően alábecsülte a hegyi túra nehézségeit és időigényét. A csoport legfiatalabb tagja hétéves volt.

Főkép forrása:
Facebook
Címkék:
#Ausztria

További cikkek