393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Nem mindenkinek való műfű, de akinek igen, annak nagyon

10perc.hu
2023. 07. 10.

Ma már a legmodernebb és legélethűbb műfű is elérhető, sokan még mindig hezitálnak.

Természetesen a műfű burkolatot nem a kertészkedés szerelmeseinek találták ki, hanem azoknak, akik a munkából hazatérve nem a fűnyírással, locsolással, gazolással szeretnék tölteni az idejüket. Márpedig a mai rohanó világban egyre többen vagyunk így ezzel.

A műfű kiválthatja a kényes angol gyepet, de érdemes telepíteni térkő vagy beton helyett is, mivel nem forrósodik fel olyan mértékben, mint a kemény burkolatok. További előnye, hogy az év 365 napján üde zöld színnel javítja a hangulatunkat, gyerekeknek és kutyáknak is ideális terep a játékra, de távol tartja a vakondot is.

A műfűvel kapcsolatban számos tévhit él, az egyik ilyen, hogy fák és bokrok köré nem ajánlott telepíteni. Ezzel szemben azonban a műfű ölelését kifejezetten meghálálják a növények: a magasabb növények gyökeréhez továbbra is eljut a csapadék, hiszen a műfűnek nincs szüksége rá, gyorsan átengedi magán. Ezért a műfű telepítésével megspórolhatjuk a locsolásra használt ivóvizet, ami havonta egy átlagos kertben 20-25.000 liter vizet is jelenthet.


Érdemes telepíteni térkő vagy beton helyett is, mivel nem forrósodik fel olyan mértékben, mint a kemény burkolatok     Fotó: Freepik


„A minőségi műfű 10-15 évig is tartós, ám érdemes figyelni a gyártók garanciáit a megfelelő pázsit kiválasztásakor. Ma már annak is van lehetősége műfüvet választani, aki amiatt aggódik, hogy a kisbabája mászik rajta” – jelentette ki Papp Ákos pázsitszakértő.

A szakember elmondta, az egyik kedves ügyfelük úgy fogalmazott: a kertben és a teraszon is Holland Pázsituk van, szerinte lassan a házban is lesz. „Sokan a teraszon, erkélyen próbálják ki a műfüvet, ami villámgyorsan és egyszerűen lerakható, majd annyira megszeretik az érzést, ahogy mezítláb sétálnak rajta, hogy a kert egy részébe is kérnek tőlünk” – mesélte Papp Ákos.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek