Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Nem mindenkinek való műfű, de akinek igen, annak nagyon

10perc.hu
2023. 07. 10.
Nem mindenkinek való műfű, de akinek igen, annak nagyon

Ma már a legmodernebb és legélethűbb műfű is elérhető, sokan még mindig hezitálnak.

Természetesen a műfű burkolatot nem a kertészkedés szerelmeseinek találták ki, hanem azoknak, akik a munkából hazatérve nem a fűnyírással, locsolással, gazolással szeretnék tölteni az idejüket. Márpedig a mai rohanó világban egyre többen vagyunk így ezzel.

A műfű kiválthatja a kényes angol gyepet, de érdemes telepíteni térkő vagy beton helyett is, mivel nem forrósodik fel olyan mértékben, mint a kemény burkolatok. További előnye, hogy az év 365 napján üde zöld színnel javítja a hangulatunkat, gyerekeknek és kutyáknak is ideális terep a játékra, de távol tartja a vakondot is.

A műfűvel kapcsolatban számos tévhit él, az egyik ilyen, hogy fák és bokrok köré nem ajánlott telepíteni. Ezzel szemben azonban a műfű ölelését kifejezetten meghálálják a növények: a magasabb növények gyökeréhez továbbra is eljut a csapadék, hiszen a műfűnek nincs szüksége rá, gyorsan átengedi magán. Ezért a műfű telepítésével megspórolhatjuk a locsolásra használt ivóvizet, ami havonta egy átlagos kertben 20-25.000 liter vizet is jelenthet.


Érdemes telepíteni térkő vagy beton helyett is, mivel nem forrósodik fel olyan mértékben, mint a kemény burkolatok     Fotó: Freepik


„A minőségi műfű 10-15 évig is tartós, ám érdemes figyelni a gyártók garanciáit a megfelelő pázsit kiválasztásakor. Ma már annak is van lehetősége műfüvet választani, aki amiatt aggódik, hogy a kisbabája mászik rajta” – jelentette ki Papp Ákos pázsitszakértő.

A szakember elmondta, az egyik kedves ügyfelük úgy fogalmazott: a kertben és a teraszon is Holland Pázsituk van, szerinte lassan a házban is lesz. „Sokan a teraszon, erkélyen próbálják ki a műfüvet, ami villámgyorsan és egyszerűen lerakható, majd annyira megszeretik az érzést, ahogy mezítláb sétálnak rajta, hogy a kert egy részébe is kérnek tőlünk” – mesélte Papp Ákos.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek