Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Hőségriadó! Figyeljünk az állatainkra!

10perc.hu
2023. 07. 10.
Hőségriadó! Figyeljünk az állatainkra!

A magas hőmérséklet kockázatot jelenthet a háziállatokra és a vadon élő állatokra egyaránt.

Mától szerda éjfélig hőségriadó van érvényben, amely komoly veszélyt jelenthet az állatok egészségére és jóllétére. Az extrém magas hőmérséklettel járó időjárási körülmények idején az állattartók fokozott figyelmet fordítsanak háziállataik és a környezetükben élő állatok védelmére.

A magas hőmérséklet kockázatot jelenthet a háziállatokra és a vadon élő állatokra egyaránt. Az állattartók szerepe rendkívül fontos a megelőző intézkedések meghozatalában. Az állatok számára elegendő mennyiségű friss ivóvizet kell biztosítani. Elengedhetetlen az árnyékos és megfelelő légmozgású hely kialakítása a számukra, ahol megvédhetik magukat a tűző naptól.

Érdemes kerülni a magas hőmérséklet ideje alatt a sétát, hiszen ez a hőgután túl akár égési sérüléseket is okozhat az állatnak. A megoldást a kora reggeli és késő esti mozgatás jelenthet. Fontos kiemelni, hogy az állatokat tilos zárt autóban hagyni időtartamtól függetlenül. A gépjárművek belső hőmérséklete nagyon gyorsan emelkedhet, ami súlyosan veszélyeztetheti az állatok életét.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek